'KALMETA JE URGIRAO DA IH PRESTANEM KRITIZIRATI: / Novinar pojasnio zašto je ga je vrhuška HRT-a otpustila

Image
Foto: PIXSELL, Dino Stanin

Novinar zadarskog dopisništva HRT-a Ivica Štorić dobio je otkaz nakon anonimne prijave zbog kritiziranja HDZ-a u radijskom eteru.

26.4.2016.
20:29
PIXSELL, Dino Stanin
VOYO logo

Nakon što je ova informacija u ponedjeljak izašla u javnost, o razlogu otkaza odlučio se oglasiti i sam Štorić. Na svojem Facebook profilu opisao je kako je sve krenulo kada su u vrijeme predizborne kampanje počeli pritisci.

"Dakle pritisci su počeli još za vrijeme predizborne kampanje kada je "gospodin" Kalmeta urgirao preko Zagreba da ih prestanem kritizirati i prozivati", napisao je Štorić i dodao da mu je savjetovano "da se malo primiri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijava pravnoj službi

"Naravno savjet nisam poslušao.

Nakon dolaska WeDe Siniše vrlo brzo je uslijedila prijava pravnoj službi a sve zbog benignog komentara koji je opisan u članku na Zadarski. hr. Naravno prijava je bila anonimna, a zdrav razum govori da je to netko iznutra jer sumnjam da se u Zagrebu sluša Radio Zadar", stoji u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štorić tvrdi i da je nakon toga uslijedilo skidanje s televizijskih zadataka, također bez objašnjenja.

"Sve je kulminiralo otkazom bez ikakvog objašnjenja. E sad, istina je da sam svakodnevno kritizirao i upozoravao na gluposti kojima se političari bave umjesto da se bave nama i našim životima odnosno poboljšanjem istih. Bilo je tu svega i svačega. Jednom prigodom me je čak jedan slušatelj u eteru pitao: a vas još niko nije pretukao ?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je bilo u redu dok slušanost nije porasla a ljudi počeli govoriti bravo, vi govorite ono što mi mislimo i sl. Da završim, tragično je što ni jedan jači medij ili portal nije prenio ovu vijest o mom otkazu. Ni ovi navodno pravdoljubivi kolege nisu se o tome oglasili. Na nivou cijele kuće troje kolega je tu vijest šeralo.

Strah za golu egzinstenciju

Nije se oglasio ni HND a ni onaj paramilitanti WeDe ov ogranak ili što već. Novinari žive u strahu za golu egzistenciju i to shvaćam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali..... Shvatite i vi jednu stvar, u svakoj normalnoj firmi bi osoba poput mene, koja diže slušanost, koja svoj posao obavlja s guštom i profesionalno, bila nagrađena. Moja je nagrada otkaz. Svi koji mislite da će mi ovo biti samo odskočna daska za transfer u neku drugu kuću, moram vas razočarati, mislim da ste u krivu. U main stream medijima ima sve manje mjesta za ljude koji se usude govoriti i misle svojom glavom. Volio bih da nije tako. Dokaz da nisam u pravu bile bi poslovne ponude koje ipak ne stižu.

Danas ja, sutra VI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne šutite, borite se. Novinari moraju biti korektiv u društvu i upozoravati na svu nepravdu koja je oko nas. Mene su barem tako učili.

I da ne odem u patetiku hvala Vam svima na podršci. Slušateljima i gledateljima hvala na nezaboravnoj godini dana. Kolegama iz HRT centra Zadar hvala na suradnji i podršci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja u priliku u medijima

Do neke druge prilike, mada sumnjam da će je biti u medijima, živili.....

Dodatak, ne zaboravite, još je u kampanji Karamarko najavio da će svi moći govoriti što misle ali u svoja 4 zida!! Ako to nije skandalozno ja ne znam što jest", napisao je Štorić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo