Novi sustav u Tisnom: Smeće će bacati u more!

3.7.2012.
21:00
VOYO logo

Po tom sustavu, stanovnici Tisnog su dobili posebne kante za smeće koje će napuniti, nakon čega će ih komunalne službe isprazniti u plutajuće kontejnere, a smeće će se u dobro izoliranim vrećama spustiti do dna. Opasnosti od zagađenja, kažu, nema, a brodovi će redovito kupiti otpad iz mora i odvoziti ga na reciklažu.

Na popisu za plastičnu kantu i modernu sanaciju otpada je 400 ljudi iz Tisnog i okolice, prenosi Dnevnik.hr, a ovaj način sanacije otpada trebao bi postati model cijelog Jadrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banj siguran za kupanje

Također, ministar Zmajlović je u Šibeniku posjetio prostor TEF-a, na kojemu se i dalje čeka sanacija opasnog otpada i odvoz troske, te novouređenu plažu Banj. Zmajlović je kazao kako je novac za sanaciju opasnog otpada osiguran te da očekuje da će u kratkom vremenu prostor TEF-a napokon biti očišćen. Također, poručio je građanima da su plaža i more sigurni za kupanje, te da bi se on na Banju kupao.

"Danas se ovdje ne bih nalazio da postoji iti najmanja sumnja da kakvoća mora nije u redu. Ovo je dobar primjer. Vidimo ovdje da je problem otpada najveći ekološki problem u Hrvatskoj, ali i da pitanje rješavanja otpada i sanacija crnih točaka mogu biti razvojna šansa za Hrvatsku", kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo