NOVI SKANDAL: / Nakon zaražene starice iz KB Dubrava kući poslana i njezina kći: Ima Covid-19 i tešku upalu pluća

Image
Foto: Boris Šćitar / PIXSELL

Naime, nakon što je iz KB Dubrava otpuštena 83-godišnja nepokretnu ženu, pozitivnu na koronavirus, koja je k tome doživjela i moždani udar, njena kći, također oboljela od Covida-19,

4.11.2020.
17:15
Boris Šćitar / PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je otpustila bolesnu i nepokretnu 83-godišnju staricu, KB Dubrava je kući poslala i njezinu kćer s upalom pluća, koja je u utorak navečer ondje bila prebačena iz Zarazne bolnice, piše RTL, koji je prvi pisao i o slučaju otpuštene starice.

Naime, nakon što je iz KB Dubrava otpuštena 83-godišnja nepokretnu ženu, pozitivnu na koronavirus, koja je k tome doživjela i moždani udar, njena kći, također oboljela od Covida-19, završila je u istoj bolnici zbog teške upale pluća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI SKANDAL U KB DUBRAVA: /

S liječenja su otpustili Covid pozitivnu ženu od 83 godine; doveli ju kćeri koja je ubrzo isto završila u bolnici

Image
NOVI SKANDAL U KB DUBRAVA: /

S liječenja su otpustili Covid pozitivnu ženu od 83 godine; doveli ju kćeri koja je ubrzo isto završila u bolnici

Iz doma poslana kući gdje je pretrpjela moždani udar

U KB Dubrava je otpremljena nakon snimanja pluća u Klinici za zarazne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu. Trebala je biti hospitalizirana, no u srijedu ujutro na odjelu su joj rekli da će biti otpuštena na kućno liječenje, unatoč preporuci liječnika u "Fran Mihaljeviću" koji su je uputili u Dubravu, piše RTL.hr.

Njezina majka poslana je kući iz doma za umirovljenike jer je jedan tamošnji djelatnik bio zaražen, te je bila u samoizolaciji. Nakon što je osjetila simptome Covida-19, rastao joj je tlak te je pretrpjela moždani udar. Odvedena je u KB Dubrava, odakle su je u ponedjeljak vratili u pratnji policije na kućnu njegu, usprkos teškoj kliničkoj slici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O starici bi trebala brinuti unuka, također oboljela od Covida

Budući da joj je sada i kći završila u bolnici zbog upale pluća, o teško bolesnoj starici trebala bi brinuti unuka koja također ima Covid-19 praćen teškim simptomima i općom slabošću. Obitelj se stoga pita prazne li se kreveti za mlađe pacijente, dok se starije pušta kući da umru.

Iz Ministarstva zdravstva RTL-u je odgovoreno da je zatraženo očitovanje KB Dubrava o tom slučaju, ali odgovor još nije stigao. Inače, minisar zcdravstva Vili Beroš izjavio je da se "nikoga ne otpušta prije nego to kliničko stanje dozvoli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo