NOVI ŠEF STRANKE UMIROVLJENIKA POZVAO SVE NA CIJEPLJENJE: / 'Moći ćete bez straha zagrliti najmilije čega ste se mjesecima odricali'

Image

Veselko Gabričević naglašava kako znanost upozorava da je virus osobito smrtonosan za stariju populaciju i da se broj preminulih od korone u najvećem broju odnosi upravo na njih

31.12.2020.
9:57
VOYO logo

Veselko Gabričević, novoizabrani predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, preko Facebooka se obratio "starijoj" generaciji i budućim penzionerima na temu cijepljenja protiv Covida-19. Njegova poruka objavljena je samo par minuta prije razornog potresa u Petrinji pa ju portal Mirovina.hr prenosi sada:

"Poštovani umirovljenici i svi koji ćete to jednog dana postati, svjedoci ste strašne pandemije koja se nezaustavljivo širi svijetom i našom državom. Posljednjih tjedana pandemija je dosegla vrhunac po broju zaraženih, samoizoliranih, teško bolesnih na respiratoru, nažalost i umrlih s ili od korone", započeo je novi šef HSU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EPIDEMIOLOG OTKRIO KADA NAKON UBODA SE NAJČEŠĆE JAVLJAJU REAKCIJE NA CJEPIVO: /

Kada prođe ova faza, možete odahnuti - sigurni ste

Image
EPIDEMIOLOG OTKRIO KADA NAKON UBODA SE NAJČEŠĆE JAVLJAJU REAKCIJE NA CJEPIVO: /

Kada prođe ova faza, možete odahnuti - sigurni ste

'Cijepite se, mjesecima smo se odricali grljenja najmilijih'

Gabričević naglašava kako znanost upozorava da je virus osobito smrtonosan za stariju populaciju i da se broj preminulih od korone u najvećem broju odnosi upravo na njih. Podsjetio je da su u prošlosti cjepiva spasila na stotine milijuna ljudskih života.

Image
Image

Šef HSU-a Veselko Gabričević

Smatra da, kada je u pitanju polemika cijepiti se ili ne, radi o političkim nadmudrivanjima "za koja sada nema vremena". Premda je svjestan da nije stručnjak tog područja, navodi da se oslanja na životno iskustvo pa svima poručuje da se znanosti mora vjerovati i da je važno voditi brigu o sebi, svojim najmilijima i interesu zdravlja svih građana, prenosi Mirovina.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijepiti se zapravo znači da se možemo slobodno kretati i bez straha zagrliti naše najmilije, čega smo se mjesecima morali odreći. Sve osobe starije životne dobi, a narušenog zdravlja bez oklijevanja bi se trebale cijepiti što prije, čim stigne cjepivo za njih. Gospodo, mislite na sebe i druge i cijepite se", poručio je šef HSU-a na Facebooku.

'NJEMAČKA JE ZAKASNILA, HRVATSKA JOŠ VIŠE': Infektolog iz berlinske sveučilišne bolnice; 'Lockdown će se nastaviti, i to ne mali'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna umirovljenička stranka podržava cijepljenje

U komentarima na Facebooku javio se i Milivoj Špika, predsjednik još jedne umirovljeničke stranke Blok umirovljenici zajedno. Špika se u ime stranke pridružio pozivu HSU-a.

"Još s prvim izvješćima koja su dolazila iz Hrvatske tako i onima iz cijelog svijeta je potvrđeno da je virus iznimno opasan po život za osobe starije životne dobi koji uz navedenu visoku kronološku dob imaju i po nekoliko komorbiditeta, prvenstveno onih vezanih uz respiratorni sustav, kardiovaskularni sustav, onkološke bolesnike i dijabetičare. Pridružujem se u ime BUZ-a pozivu na cijepljenje starijih osoba kojeg je javno uputio predsjednik HSU-a general Veselko Gabričević", prenosi Mirovina.hr komentar Milivoja Špike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo