podijeljeni u tri kategorije / Novi mobiteli za članove Vlade: država kupuje 10.800 mobitela za koje je spremna izdvojiti 65,3 milijuna kuna

U Novu godinu s najnovijim mobitelom. Izgleda da je to moto Vlade i drugih javnih institucija, za koje je upravo raspisana najveća javna nabava mobitela dosad

19.12.2017.
8:14
VOYO logo

Središnji državni ured za nabavu raspisao je najveću javnu nabavu mobitela dosad pa  će tako tisuće političara, dužnosnika i činovnika u novu godinu ući s novim uređajem.

Naime, država kupuje 10.800 mobitela, pripadajuće tarife i internetski promet po mobitelima i još 5900 modema za internetski promet. Sve to država je spremna platiti 65,3 milijuna kuna s PDV-om u iduće dvije godine, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobiteli su podijeljeni u tri kategorije, vrlo vjerojatno po rangu dužnosnika. Naravno, najmoderniji će biti dostavljeni ministarstvima, Uredu predsjednice te središnjim državnim uredima.

Riječ je o Android i iOS uređajima, a radi se o ovogodišnjim top modelima telefona. Što se tiče Android telefona, država jasno navodi da želi uređaj koji ima ekran od barem 5,2 inča i rezolucije 1440×2560 piksela te osmojezgreni procesor s barem 4 GB radne memorije, kako bi sve dnevne zadatke mogli obaviti bez trzanja u radu telefona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnici će dobiti i fotoaparat s prednjom kamerom koja snima fotografije od 5 megapiksela, dok glavna kamera mora imati podršku za Ultra HD snimanje videa i fotografije od barem 12 megapiksela. Posebno je napomenuto i da mobitel mora biti vodootporan, a na našem tržištu takvih je svega desetak. Najpopularniji je Samsungov Galaxy S8, koji u slobodnoj prodaji košta od 4390 kuna.

Za službenike najnižeg ranga se ne traže pametni telefoni nego jednostavniji uređaji s osnovnim karakteristikama poput VGA kamere i samo 8 MB radne ili 16 MB interne memorije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade su se pozvali na to da 31. prosinca ističu ugovori te kažu kako se ne radi o ugovaranju nove usluge i telefona nego da se pokreće postupak nabave za nastavak usluge, prenosi 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo