Novi ministar: Besplatno školovanje za sve

4.1.2012.
20:48
VOYO logo

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović poručio je kako svi u ''Hrvatskoj u javnim školama, javnim fakultetima moraju imati besplatno školovanje ukoliko redovito ispunjavaju svoje obveze i ne samo kada je riječ o školarinama nego i smještaj u domove i udžbenike''. Jovanović je dodao kako pri tome računa na pojačani proračun za školstvo, novac iz fondova EU-a i povezivanje s gospodarstvom.

Ministar je najavio i novosti za učenike - dobivaju obveznu informatiku, zdravstveni i građanski odgoj te strukovnu državnu maturu od sljedeće godine. Već se rade novi kriteriji za upis u srednje škole, ali i novi kriteriji za izbor i reizbor ravnatelja. Više će biti školskog, studentskog i rekreativnog sporta, a vrhunskim sportašima želi vratiti dignitet, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović je jezikoslovcima poručio da se političari neće baviti pravopisom nego stručnjaci. Uvjeren je da će upravo sa stručnjacima doći do pravopisa koji će biti jednak za sve, a ne da se u jednom razredu piše greška, a u drugom griješka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo