Novi megaprojekt Zagreba: Slavonska bez semafora

26.3.2011.
15:30
VOYO logo

U sklopu megaprojekta vrijednog milijardu i stotinu milijuna kuna, koji potpisuje IGH, izgradit će se najmanje sedam nadvožnjaka i tunel od križanja Savske ceste i Slavonske avenije do Trnja. Nadvožnjaci od kojih svaki vrijedi oko 150 milijuna kuna bit će kod Čavićeve, Ulice grada Gospića, Čulinečke, Zelene tržnice, Resnika, Koledinečke i željezničke pruge kod industrijske zone.

Tunel, natkriven cestom s nekoliko trakova u svakom smjeru, bit će dugačak dva kilometra i važan je čimbenik u stvaranju 'gradskog autoputa'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugoročni je cilj stvoriti prometnicu s ukupno sedam prometnih trakova od Jankomira do Ivanje Reke (tri sa sjeverne i četiri s južne strane) i to bez ijednog semafora.

Prosječna brzina vožnje Slavonskom avenijom, koja je trenutačno između 20 i 30 kilometara na sat, tako bi se povećala na 80, a protočnost automobila narasla bi 30 do 40 tisuća - na ukupno 130 tisuća vozila dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi nadvožnjak koji će se u sklopu rekonstrukcije istočnog dijela Slavonske početi graditi već sljedeće godine onaj je nadomak Zelene tržnice, a u financiranju će sudjelovati i privatni investitori.

Prva faza rekonstrukcije 'žile kucavice' u metropoli najavljena je za ovu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sjeverna strana Slavonske avenije, od Hypo centra do križanja s Avenijom Većeslava Holjevca, već će se ovo ljeto proširiti'', najavio je pročelnik Davor Jelavić.

Vezani članak:

arti-201103250580006 arti-201103090835006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo