scenarij iz parodije / Novi gaf splitske policije: 'Greškom uhitili 20 godina starijeg muškarca na dan njegove obiteljske tragedije'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija

Dok su se vraćali s radnog mjesta njegove majke, 61-godišnjak je primijetio u retrovizoru da se iza njih vozi službeno policijsko vozilo, nakon čega su ga policajci uhitili

10.1.2018.
8:39
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Nimalo ugodan susret s policijom imao je na samo Silvestrovo jedan 61-godišnjak iz Splita, piše Slobodna Dalmacija. 

Njegov sin Petar Jeličić za splitske je novine ispričao priču koja nalikuje na scenarij nekog filma na rubu parodije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 31. prosinca Petrovoj su majci javili da joj je umrla majka, odnosno njegova baka, te je njegov otac, budući da majka ne vozi, otišao automobilom po nju na posao. 

Dok su se vraćali kući, 61-godišnjak je primijetio u retrovizoru da se iza njih vozi službeno policijsko vozilo. U jednom trenutku poravnalo se s njegovim 15 godina starim mercedesom C i policajac je dao znak da se zaustavi na obližnjem autobusnom stajalištu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bilo u blizini petlje koja spaja Brda i Ravne njive, na Zagorskom putu. Otac je zaustavio vozilo, a policajac je prišao i uzeo mu dokumente, prometnu i vozačku dozvolu. Nakon što je preko motorole provjerio podatke, rekao je mojem ocu da je za njim i za njegovim vozilom od srpnja 2017. godine raspisana tjeralica iz makarske policije i da mora s njima u postaju. Otac je, šokiran, pitao kakva tjeralica, objašnjavao da on već nekoliko godina nije bio ni blizu Makarske, a majka je za to vrijeme uplakana i šokirana sjedila u vozilu. Iako je policajac htio da otac sjedne u njihovo vozilo i da tako odu u postaju, na kraju su ipak pristali na to da otac šokiranu majku odveze doma, a onda dođe u postaju na Bačvicama", priča Petar.

Kako kaže, otac ga je nazvao kako bi vidio je li on uzeo njegovo vozilo i bio u Makarskoj, no ni Petar nije išao ni blizu Makarske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi bizarluk nastupio je kad je njegov otac stigao u policijsku postaju. 

"Kad je moj otac u uredu sjeo, policajac mu je počeo čitati: "Dana tog i tog automobil zagrebačkih registracijskih oznaka....". Ocu tada ništa nije bilo jasno, kakve sad zagrebačke tablice, pa on vozi automobil splitskih tablica, iza tog su se auta oni i vozili kad su ga zaustavili. Upitao je policajca koje je godište čovjek kojeg oni traže i pokazalo se da su oni tražili osobu istog imena i prezimena, ali 20 godina stariju. Naime, u pitanju je bio stric mojeg oca koji je rođen 1936. godine i ima prijavljeno prebivalište u Zagrebu, a moj je otac 1956. godište i prijavljen je u Splitu. Ajde vi meni recite jesu li oni mogli utvrditi odmah koga i zašto traže, a ne ovako zaustavljati čovjeka ni krivog ni dužnog. Baš me zanima što su im rekli preko motorole, za kim je tjeralica raspisana. A iako ima 61 godinu, moj se otac dosta dobro fizički drži, ne izgleda baš kao da ima 81 godinu", ispričao je Petar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možete zamisliti šok koji je moja majka, a i svi mi ostali, doživjela tog dana nakon smrti majke, da joj supruga privedu u postaju. Kad je otkriveno da je u pitanju zabuna, otac je tražio od policajca da mu da podatke, a on je rekao da hoće, ali da će onda i ocu napisati prijavu jer je povisio ton na njega, no na kraju mu se ipak nevoljko ispričao", kaže Petar za Slobodnu Dalmaciju. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo