'ARGO' BEZ KONKURENCIJE / Novi dokaz da je Oscar 'rezerviran' za Afflecka

Image

Ovo je druga nagrada za 'Argo' u dva dana, nakon što ga je u subotu najboljim filmom proglasila i američka Udruga producenata. Zahvaljujući tim nagradama 'Argu' se povećavaju izgledi i u utrci za Oscara u kategoriji najboljega filma.

28.1.2013.
7:13
VOYO logo

Film o iranskoj talačkoj krizi "Argo" ima najbolju glumačku podjelu, prema glasovima američke Udruge filmskih i televizijskih glumaca, dok su najboljim glumcima proglašeni Daniel Day-Lewis i JenniferLawrence.

Ovo je druga nagrada za "Argo" u dva dana, nakon što ga je u subotu najboljim filmom proglasila i američka Udruga producenata. Zahvaljujući tim nagradama "Argu" se povećavaju izgledi i u utrci za Oscara u kategoriji najboljega filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodjela nagrada Udruženja filmskih i televizijskih glumaca jedna je od najpozornije praćenih uoči dodjele Oscara, s obzirom na to da glumci čine najveću skupinu glasača Američke akademije.

Daniel Day-Lewis nagrađen je za portret američkoga predsjednika AbrahamaLincolna te je time potvrdio status glavnoga kandidata za Oscara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Abrahama Lincolna ubio je glumac pa je zato prikladno da mu povremeno neki glumac pokuša udahnuti život", rekao je Day-Lewis primajući nagradu.

Jennifer Lawrence proglašena je najboljom glumicom za ulogu u filmu "U dobru i u zlu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljim sporednim glumcem proglašen je TommyLeeJones za ulogu radikalnog kongresmena ThaddeusaStevensa u "Lincolnu", dok je nagrada za najbolju sporednu glumicu pripala AnneHathaway za ulogu Fantine u mjuziklu "Jadnici".

Filmovi "Lincoln", "Jadnici" i "U dobru i u zlu" imali su po četiri nominacije za nagrade Udruge filmskih i televizijskih glumaca, dok su "Argo" i "Marigold hotel" imali po dvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga filmskih i televizijskih glumaca dodijelila je i nagrade za televizijska dostignuća, dok je nagradu za životno djelo primio DickVanDyke.

Prema glumačkim glasovima, najbolju podjelu imaju serije "Downton Abbey" u kategoriji dramskih i "Moderna obitelj" u kategoriji komičnih serija..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo