'doletjela takvom brzinom' / Novi detalji o staklu koje je padalo u Splitu. Daska im razbila auto: 'Dijete je još u šoku'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Prema službenim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, jučer je izmjerena najjača brzina vjetra u Splitu u posljednjih godinu dana koja je građanima uzrokovala brojne probleme

5.2.2023.
18:15
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Zbog sinoćnjeg kaosa na splitskim ulicama, jedna je žena svjedočila nesreći kada je na njezin auto pala daska s gradilišta dok se oko 18 sati vozila ulicom Domovinskog rata u smjeru grada, piše Slobodna Dalmacija.

Nitko nije bio ozlijeđen, ali s obzirom da je bila sa suprugom i maloljetnim djetetom, nije se osjećala sigurnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na nas je pala daska duga i široka dva metra i razbila nam auto. Daska je doletila takvom brzinom… Sva sreća pa je muž bio priseban i dobro reagirao, jer me strah pomislit šta je moglo biti, pogotovo s obzirom na neočekivanost i faktor iznenađenja… Trebalo je zadržati smjer automobila da ne udarimo u drugi… A s nama u autu je bilo maloljetno dijete koje je još pod stanjem šoka", rekla je Splićanka.

Obitelj je sve prijavila policiji, koja je hitno zatvorila ulicu za prometovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odvezen na pregled /

Na prsa dječaka u Splitu pala klupa za pričuvne igrače. Gurnuo ju vjetar

Image
odvezen na pregled /

Na prsa dječaka u Splitu pala klupa za pričuvne igrače. Gurnuo ju vjetar

"Nikoga ne planiramo tužiti niti tražimo naknadu, ali bi bilo lijepo da svatko bude odgovoran na mjestu na kojem radi i da malo razmisli u kakvom stanju ostavlja gradilište", dodala je.

Nakon što su u 19:10 sati zatvorena oba pravca splitske ulice Domovinskog rata, iz Westagate Towera, tvrtke investitora Dalmatia Towera, demantirali su da su padali dijelovi s njihovog tornja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije istina da s nebodera padaju dijelovi konstrukcije. Riječ je o građevinskoj ogradi koja se nalazila ispred objekta i koju je orkanska bura srušila na tlo. Na Dalmatia Toweru radovi su još uvijek u tijeku i držimo se svih sigurnosnih protokola, no ne možemo utjecati na ekstremne vremenske prilike koje su danas zahvatile Split i Hrvatsku", poručili su.

Prema službenim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, jučer je izmjerena najjača brzina vjetra u Splitu u posljednjih godinu dana koja je građanima uzrokovala brojne probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 21 sat su udari vjetra dostizali čak 146 kilometara na sat, zbog čega je Split najvjetrovitiji grad na hrvatskoj obali. Na Marjanu je detektirana brzina vjetra od oko 148 kilometara na sat. Jaka bura s orkanskim udarima čitavog dana rušila je stabla po Splitu, pri čemu je stradalo više automobila.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo