NOVI DETALJI O NULTOM PACIJENTU NA BRAČU: / Vremešnog, ali poprilično imućnog starca u velebnoj kući obilazilo mnogo rodbine

Image
Foto: Milan Šabić / PIXSELL

'Sad je krenula priča o nasljedstvu, ima doduše i tu malo istine, no došla je rodbina pomoć starcu, sam je, bolestan, iako simptoma Covida-19 nije imao',

10.5.2020.
9:49
Milan Šabić / PIXSELL
VOYO logo

Otok Brač, konkretnije općina Nerežišće, postao je novo žarište epidemije koronavirusa. Od 37 do prekjučer testiranih žitelja čak ih je 22 pozitivno na virus SARS-CoV-2. Epidemiolozi su i tijekom subote uzimali briseve žitelja Nerežišća gdje je od spomenutih 22 novozaražena njih čak 13. Jučer je uzeto osamdesetak briseva mještana Nerežišća i Supetra, a jutros su već pristigli prvi rezultati koji govore o još pet novozaraženih osoba s tog otoka.

Image
KAKO JE BRAČ POSTAO EPICENTAR EPIDEMIJE: /

Vremešni pastir okupio obitelj radi nasljedstva pa ih nehotice zarazio

Image
KAKO JE BRAČ POSTAO EPICENTAR EPIDEMIJE: /

Vremešni pastir okupio obitelj radi nasljedstva pa ih nehotice zarazio

Jedva pokretni starac o kojemu brinu nećaci

Zna se i tko je nulti pacijent - jedva pokretni 81-godišnjak iz Nerežišća, koji je od 11. do 17. travnja bio hospitaliziran u KBC-u Split na Firulama. No, postavlja se pitanje kako je, s obzirom na svoje zdravstveno stanje i činjenicu da je jedva pokretan, uspio zaraziti toliko puno ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list piše kako se taj vremešni muškarac nakon liječenja u Splitu vratio na otok, u svoju velebnu kuću u Nerežišćima. Radi se o starijoj osobi, neženji, koji je donedavno bio vitalan, a koji sada desetak koraka može napraviti jedino uz pomoć hodalice. O njemu inače brinu dvojica nećaka, ali i njihove supruge i drugi rođaci koji su mu pri ruci jer mu je potrebna 24-satna skrb.

On je, inače, na Braču poznat kao vlasnik povećeg stada ovaca, posjednik ogromnih zemljišta, ali i podebljeg računa u banci. Stoga su krenule glasine oko njegovog nasljedstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Krenula je priča o nasljedstvu, ima tu i istine'

"Ma to vam je na Braču, kao i u svih malim mistima, normalno. To vam je tradicija da kad dođete iz bolnice, svi vam dođu u posjet. Sad je krenula priča o nasljedstvu, ima doduše i tu malo istine, no došla je rodbina pomoć starcu, sam je, bolestan, iako simptoma Covida-19 nije imao", kazala je za Jutarnji list jedna Supetranka.

"Kada je primljen u supetarski Dom za starije u ponedjeljak, došao je s negativnim nalazom na virus, nije imao nikakve simptome bolesti Covid-19. No njegova susida iz Nerežišća, također starije dobi, 80-godišnjakinja, imala je sve simptome, temperaturu više dana, a kako je kroničan bolesnik, nakon testiranja utvrđeno je da je ona pozitivna. Ona je našem Nerežišćanu donosila obid, kolače... Pa susidi su! Sada je gospođa u splitskoj bolnici i kažu da baš nije dobro, ima upalu pluća, dok je nalaz gospodinu iz Nerežišća ponovljen. U petak mu je bio pozitivan! A i dalje se dobro osjeća. I njega su u petak u 11 sati prebacili u Split, opet u bolnicu, sada na Križine u 'Covid kliniku'", dodatno je pojasnila dobro upućena Supetranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri otpuštanju iz bolnice nije bio testiran

Jutarnjem listu potvrđeno je da je 81-godišnji Nerežišćanin pri prvom prijemu u splitsku bolnicu bio negativan na testu na koronavirus, a pri otpuštanju iz bolnice 17. travnja testiranje nije provedeno. Zatim je 18 dana proveo kod kuće, kada su mu u posjet dolazili svi ti rođaci i susjedi.

Potom je bio smješten u supetarsku ustanovu za starije gdje je testiran u petak te se pokazalo da je njegov nalaz na koronavirus pozitivan. Medicinska sestra koja se skrbila samo o njemu u petak je bila negativna, a i nitko od drugih korisnika i djelatnika ove ustanove nema simptome Covida-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo