DETALJI O KOMBIJU S MIGRANTIMA: / Krijumčari dogovorili posao za 4.000 eura, preuzimanje je bilo na 284. kilometru

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
18.12.2016.
22:17
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Dvojica bugarskih državljana, rođenih 1974. i 1967. godine, ispitani su u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku te im je određen pritvor.

U Srbiji dogovorili 'šverc' migranata iz Afganistana

Privedeni su i ispitani zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja ili boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma 6. stavak 2. i 1. Kaznenog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji, naime, osnovana sumnja da su prema zajedničkom dogovoru, a u nakani da se materijalno okoriste, nakon što je prethodno prvoosumnjičenik početkom prosinca 2016. godine u Republici Srbiji dogovorio s državljaninom Afganistana, da će zajedno s drugoosumnjičenikom za ukupno 4000 eura prevesti 67 državljana Afganistana kroz Republiku Hrvatsku do granice s Republikom Slovenijom te ju u tu svrhu dobio i teretni automobil marke Iveco Daily britanskih registarskih oznaka.

Image
NOVI DETALJI! 67 MIGRANATA BILO ZAGURANO U JEDAN KOMBI, OTKRIVENI KOD NOVSKE: /

'Vrištali su od gladi, žeđi i umora'

Image
NOVI DETALJI! 67 MIGRANATA BILO ZAGURANO U JEDAN KOMBI, OTKRIVENI KOD NOVSKE: /

'Vrištali su od gladi, žeđi i umora'

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Mjesto 'susreta' bila je tabla s oznakom za odmorište

Drugoosumnjičenik je, osnovano se sumnja, u subotu oko 17,30 sati, između 284. i 285. kilometra autoceste A3 Lipovac-Bregana, u blizini ploče s natpisom "odmorište 500 m" upravljajući označenim teretnim vozilom, preuzeo u zatvoreni, skučeni tovarni prostor tog vozila (bez otvora za strujanje svježeg zraka) 67 muških osoba, koji su prethodno bez putnih isprava i viza za ulazak ili boravak u Republici Hrvatskoj, nezakonito prešli granični prijelaz između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvoosumnjičenik je, osnovano se sumnja, svojim osobnim automobilom bugarskih registarskih oznaka krenuo ispred teretnog vozila radi pravovremenog uočavanja policije.

Image
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL

U kombiju bez ventilacije onesvijestilo se 35 osoba

Teretno vozilo su kod naplatne postaje Novska zaustavili policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije MUP-a Republike Hrvatske, a u trenutku zaustavljanja najmanje 35 osoba je bilo u stanju nesvijesti zbog skučenosti prostora i nedostatka kisika, čime je doveden u opasnost njihov život i tijelo, a životi su im spašeni pravovremenom hitnom medicinskom intervencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac istrage Županijskog u Sisku odredio je dvojici osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo