NOVI DETALJI NAPADA NA KREŠIMIRA BUBALA: / 'Tukli su ga željeznim šipkama, no uspio se obraniti i jednom napadaču oteti oružje'

Image
Foto: PIXSELL

Krešimir Bubalo u srijedu je ujutro doživio, kako je rekao, klasičnu sačekušu u Novom Jelkovcu u kojoj su ga dvojica napadača prebila željeznim šipkama.

29.12.2016.
9:00
PIXSELL
VOYO logo

Krešimir Bubalo (43), HDSSB-ovac koji je prije mjesec dana imenovan za direktora razvoja i strategija u Pevecu u napadu koji se na njega dogodio u srijedu ujutro u sesvetskom Novom Jelkovcu, čini se nije ostao dužan napadačima.

PRETUČEN BIVŠI HDSSB-ov GRADONAČELNIK OSIJEKA: Napala su ga dvojica muškaraca, hitno je prevezen u bolnicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bubala su napadači presreli po izlasku iz zgrade te ga počeli udarati željeznim šipkama, no on se uspio obraniti pa je nepoznati dvojac pobjegao. Bubalo, koji je potom završio u bolnici, navodno je zadobio lakše ozljede. Iz bolnice je prijateljima i rođacima odgovarao telefonom, izrazivši zahvalu na brizi uz poneku šalu što je okarakterizirano kao dobar znak.

"Čuo sam se s njim dok je bio u bolnici, ali nismo uspjeli dugo razgovarati jer mu je u tom trenutku upravo došla policija kojoj je dao iskaz. Rekao mi je samo da su ga napali s leđa i da su u rukama imali željezne šipke, ali je refleksnom reakcijom uspio podignuti torbu čime je spriječio udarac u glavu, ali ne i udarac u leđa. Ipak, u toj borbi jednom je napadaču istrgnuo šipku iz ruke nakon čega su pobjegli. Rekao mi je i da mu ništa nije slomljeno", ispričao je Branimir Glavaš dodajući da iza napada sigurno nisu politički motivi, a da ne zna što se događa u Pevecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozadina napada situacija u Pevecu?

Naime, pojavile su se sumnje da se pozadina napada krije u sukobu između dviju skupina dioničara oko prevlasti koji već neko vrijeme traje u Pevecu, no to nije potvrđeno. Bubalo je, naime, u Pevec stigao nakon što je tvrtku preuzeo njegov kum Jurica Lovrinčević.

Dojučerašnji Bubalov politički oponenet Ivica Vrkić u srijedu se također čuo s Bubalom. "Mislim da on sigurno nije kriv za to. Samo mi je rekao da je to bila klasična sačekuša i da je bilo borbe, ali da je na kraju sve dobro prošlo", rekao je Vrkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, zagrebačka policija ne otkriva detalje tog događaja, a prema neslužbenim informacijama, traga se za dvojicom napadača. "Ostajemo pri onome što smo rekli. Kriminalističko istraživanje je u tijeku i tragamo za počiniteljima", kazao je u petak Hini Zlatko Ancić iz zagrebačke policije.

Odmah nakon napada u Zagreb se uputila Bubalova supruga Angelina. S njom bivši osječki gradonačelnik, župan i saborski zastupnik, ima četvero djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo