Neće morati vratiti subvenciju? / Novi detalj: HDZ-ovka bila načelnica Lovreća, a prijavila se u Zagrebu!

RTL doznaje kako je načelnica Lovreća Anita Nosić od 10. prosinca 2018. godine prijavljena u Zagrebu

6.2.2020.
15:53
VOYO logo

Novi detalj u slučaju HDZ-ove načelnice općine Lovreć nedaleko od Imotskog Anite Nosić koja je kupila stan u Zagrebu uz državnu subvenciju, a prema prvim objavljenim informacijama, u njemu ne živi nego živi u očevoj vili s bazenom u Lovreću.  

Zbog tog slučaja reagiralo je Ministarstvo graditeljstva koje je poručilo da načelnica mora vratiti 72.000 eura kredita. Ministarstvo graditeljstva službeno je potvrdilo za 24 sata da će APN, preko kojeg su isplaćeni poticaji, odmah pokrenuti postupak naplate kredita u cijelosti, ali i vraćanje isplaćenih subvencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"APN će  obavijestiti banku da se radi o kršenju zakona o subvencioniranju stambenih kredita za mlade u kojem jasno stoji da je obveza prijaviti se na adresi u roku od trideset dana. Banka je sukladno zakonu dužna naplatiti kredit u cijelosti, a potom u roku od 30 dana vratiti cijeli iznos subvencije APN-u, odnosno u državni proračun", kazali su u Ministarstvu graditeljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 10. prosinca prijavljena u Zagrebu 

RTL doznaje da je načelnica Lovreća Anita Nosić od 10. prosinca 2018. godine prijavljena u Zagrebu. No, ako je i dalje prijavljena u Zagrebu, onda prema zakonu ne može biti općinska načelnica i već joj je, prije više od godina dana, trebao biti prekinut mandat.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema stavku 4 članka 93. Zakona o lokalnim izborima općinskom načelniku mandat po sili zakona prestaje ako mu prestane prebivalište na području jedinice i to danom prestanka prebivališta. To znači da je načelnica Nosić trebala po zakonu prestati biti načelnicau prosincu 2018. godine.  

Kako stvari sada stoje, HDZ-ova načelnica neće morati vratiti 72.000 eura kredita koji je dobila uz državnu subvenciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo