NOVI DEBAKL U SABORU: / Opet srušen kvorum na Odboru, posvađali se Grbin i Grmoja: 'Nemate pojma o čemu govorite!'

Image
Foto: Pixsell, Patrik Macek

Nakon što jučer zbog nedolaska većine članova Mosta nije bilo kvoruma na saborskom Odboru za zakonodavstvo, kvorum je danas opet srušen.

18.10.2016.
10:27
Pixsell, Patrik Macek
VOYO logo

Odbor za zakonodavstvo je jutros vodio raspravu o Ovršnom zakonu te je Grmoja naglasio kako će se ovršenima pomoći sa šest milijuna kuna koje će se uzeti političkim strankama drugim zakonom, onim o financiranju političkih stranaka i izborne promidžbe.

SDP-ov Grbin to je nazvao populističkom mjerom i Grmoji dodao kako 'uz dužno poštovanje, nema pojma o čemu govori', javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja neću sudjelovati u izradi Ovršnog zakona na ovom odboru. Nemojte se igrati političara', rekao je Grbin nakon čega je oporba napustila dvoranu. Kvorum bi, međutim i dalje postojao i bez oporbe, no na Odboru nije bio HDZ-ov Damir Felak, navodno zbog bolesti.

KAOS U SABORU: Propale dvije sjednice odbora, na klubu zastupnika Mosta dernjava, Kovačić galamio na kolege

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov Damir Bošnjaković rekao je nakon Odbora kako će se on opet održati čim se uspiju svi sastati. I HDZ ima neke formalne primjedbe na Ovršni zakon te će to navesti u izvješću.

'Podržavamo zakon, ali tražimo da predlagatelj analizira primjedbe do drugog čitanja. Mislim da je to bilo u redu. Žao mi je što je oporba srušila kvorum, zakon je u redovnoj proceduri i bilo bi bolje da se do drugog čitanja zakon popravio, tim više što je oporba pozdravila smisao zakona', rekao je Bošnjaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo