Novaljane vrijeđaju gu*ice i sise na Zrću, traže progon!

Šteta bi bilo zabraniti ih, mišljenje je ministra turizma Veljka Ostojića o inicijativi građana Novalje da se noćni klubovi na popularnom Zrću zatvore zbog razuzdanih zabava.

19.4.2012.
13:30
VOYO logo

"Hrvatska Ibiza" na Pagu mogla bi biti kažnjena zbog razuzdanih i bučnih partija. Naime, protivnici svih stranačkih boja u lokalnoj samoupravi okupljeni oko inicijative "Novalja i Zrće – dva svijeta, jedna budućnost" traže referendum, a u hotelu Liburnija održana je i javna tribina koju je organizirao Klub vijećnika SDP-a i Nezavisna lista Budimira Peranića.

Zbog Zrća je došlo do "gubitka turističkog integriteta" koji lokalna samouprava nije u stanju kontrolirati, smatraju. Dolazi im "kebab" i "hostelski" tip gostiju koji na ulaznice za festivale potroše i do tisuću kuna, a lokalnoj zajednici ne ostavljaju ništa, prigovaraju također.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Buka, mladi koji pijani i potpuno goli šeću centrom grada, odlazak obiteljskih gostiju i propadanje obiteljskog smještaja koji u sezoni postiže cijenu od tek sedam eura, uz ostalo, posljedica su razvoja Zrća čiji koncept treba hitnu promjenu i oko toga se građani trebaju izjasniti – referendumom", poručeno je s tribine.

Svjetska prepoznatljivost

Ministar turizma Ostojić slaže se da mještani odlučuju o budućnosti noćnih klubova i onome što se na Zrću zbiva, te naglašava da raspisivanje referenduma ne znači automatski da će ih se zabraniti, međutim...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Zrće postiglo ne samo regionalnu nego i svjetsku prepoznatljivost. Osobno mislim da bi to bila šteta. No, definitivnu odluku o tome moraju donijeti samo žitelji, stanovnici Novalje", kazao je novinarima ispred Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo