PJEŠAČKE ZONE / Nova vlast planira ukloniti aute iz centra Zagreba. Građani za Direkt: 'Bit će gužvi, ne zvuči kao dobra ideja'

U planu je i da Masarykova, odnosno cijeli potez između Gundulićeve i Zrinjevca postane zona samo za pješake

10.5.2022.
22:49
VOYO logo

Splićanima smetaju turisti, Zagrepčanima automobili. Pa nova gradska vlast planira ukloniti automobile iz određenih dijelova centra.

Za tri tjedna u staru Vlašku, između Palmotićeve i Draškovićeve gdje će biti postavljene žardinjere, neće smjeti auti, samo pješaci. A sad je Tomašević najavio i da se razmišlja o tome da se u potpunosti makne promet ispred glavnog kolodvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tramvaji bi i dalje tu prolazili, ali auti ne bi smjeli. Sve bi postalo pješačka zona. A u planu je i da Masarykova, odnosno cijeli potez između Gundulićeve i Zrinjevca postane zona samo za pješake. Evo što o novim idejama misle Zagrepčani.

"To je dobra ideja. Auti stalno prolaze, pa da pješaci imaju slobodno kretanje", kazala je prodavačica Đurđa Vitez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudima je ovo najkraći i najbrži dio kad prelaze s istočnog na zapadni dio", kaže prodavačica Biserka Tot te dodaje da će se stvoriti gužve.

"To nije dobro, kud bi se taj promet odvijao, imaju neku drugu soluciju valjda za odvijanje prometa. Svi će izgubiti posao", kazao je taksist Boris Berislavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će dobro za naš posao ako ćemo moći na pješačku zonu kao taksi. Ako ne, ako nas prebace na drugu stranu, onda neće biti dobro", smatra taksist Mario.

"Ljudi kažu da bi za promet bilo loše, tako da ako se nešto radi estetike radi, ne zvuči kao dobra ideja", kazala je Julija Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više šetnje dobro dođe, zdravije je. Previše se vozimo, gorivo je skupo, više šetnje, a manje vožnje", tvrdi Jela Ivezić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo