Nova vlast će brzo donijeti nepopularne poteze!

Već na samom početku sljedeće godine nova će vlast morati donijeti neke vrlo nepopularne poteze.

7.12.2011.
10:00
VOYO logo

Ova je godina bila izrazito sušna u Europi, što je podiglo cijenu električne energije na tržištu, a HEP natjeralo da 16-postotni manjak proizvedene struje u hidroelektranama namiri proizvodnjom u termoelektranama.

Zahvaljujući lanjskoj godini, HEP je prvo polugodište ove godine zaključio s neto dobiti od oko 544 milijuna kuna, no kako je to gotovo upola manje nego u istom razdoblju 2010. godine, nova će vlast, želi li HEP sačuvati od većih potresa, morati odobriti poskupljenje. Navodno je Kukuriku koalicija te nepopularne poteze već pripremila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neće se dogoditi nikakve dramatične promjene'

''Morat ćemo pronaći način da struja za industriju bude povoljnija nego sada, jer ćemo industriju općenito teško sačuvati ako joj ne smanjimo troškove'', rekao je ekonomist Branko Grčić, ekonomski strateg SDP-a.

''Neće se dogoditi nikakve dramatične promjene'', rekao je budući potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono čega je svjestan i Grčić jest činjenica da kućanstva u Europi plaćaju struju bitno skuplje od industrije, što u Hrvatskoj nije slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo