NOVI GENIJALNI PROJEKT NENADA BAKIĆA: / Osigurao hrvatskim školarcima sudjelovanje na uglednom natjecanju

Image

Osnovnoškolci i učenici srednjih škola iz Hrvatske ove će se godine natjecati na naprednom robotičkom natjecanju World Education Robotics.

9.5.2017.
13:48
VOYO logo

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske ove će se godine uključiti u napredno robotičko natjecanje World Education Robotics, na kojem svake godine sudjeluje pola milijuna djece iz cijelog svijeta. No, prije toga morat će pobijediti na Otvorenom kupu koji će se održati u Hrvatskoj.

Napredni robotski setovi

Kako bi im osigurao sudjelovanje, ali i proširenje znanja Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) nabavio je napredne robotske setove za 40 osnovnih i 20 srednjih škola u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"IRIM i dalje nastavlja razvijati masovnost i kompleksnost svog programa, pa nastavno na Croatian Makers ligu s 360 uključenih ustanova pokreće napredno robotičko natjecanje u koji će uključiti napredne timove iz 40 osnovnih i 20 srednjih škola, te po 20 timova iz Srbije i BiH uz pomoć svojih partnera Fundacije B92 iz Beograda i SPARK iz Mostara", izjavio je osnivač IRIM-a Nenad Bakić.

WER Otvoreni kup Hrvatske održat će se krajem rujna, a pobjednička ekipa ići će u studenom na središnje natjecanje u Šangaj. Otvoreni kupovi odvijaju se i u SAD, Kanadi, Australiji, te drugi europski kup u Španjolskoj. Neformalno, probno natjecanje bit će krajem lipnja u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika prednost ovog natjecanja je da će svi učenici imati iste setove, te tako i iste prilike – rezultati neće ovisiti o financijskog snazi timova koji stoje iza njih, a pogotovo zato jer će oprema školama, kao i za Croatian Makers ligu će biti donirana.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

WER CROATIA OPEN: U Muzeju suvremene umjetnosti najavljeno napredno robotičko natjecanje u regiji

Image

WER CROATIA OPEN: U Muzeju suvremene umjetnosti najavljeno napredno robotičko natjecanje u regiji

Natjecanje u dvije kategorije

Sudionici su prijavljuju u dvije kategorije: osnovne i srednje škole.

Osnovne škole koje već sudjeluju u Croatian Makers ligi mogu se prijaviti od danas, do 13.5. na stranicama CroatianMakers.hr, a prednost će imati najbolje plasirane iz ovogodišnje Croatian Makers lige. Iako je IRIM već donirao značajnu količinu opreme i u srednje škole, ovo je prvi put da se i one mogu prijaviti u neki sistemski program, pa će se tako uključiti 20 srednjih škola, uz uvjet da već sudjeluju u STEM revolucija. IRIM će, u skladu s plasmanom u Croatian Makers ligi, i motivacijskim pismima, odabrati sudionike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ovom prigodom IRIM najavljuje suradnju s Muzejom suvremene umjetnosti, u okviru koje će se otvoriti Makerspace – prostor u kojem će djeca koja to nemaju priliku u svojim školama moći dobiti edukaciju iz digitalnih tehnologija, te edukacijsko-tehnološki Showspace – prostor u kojem će se interaktivno demonstrirati tehnologija u edukaciji čije korištenje zalazi u područje dizajna i umjetnosti.

IRIM je u natjecanje uključio i učenike iz Srbije i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo