prijavite zlouporabu računa / Nova e-mail prevara: policija upozorava - ne šaljite novac čak ni ako poznajete pošiljatelja poruke!

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Poruke sadržaja u e-mail poruci naslovljenoj 'vrlo hitno' s nizom jezičnih i gramatičkih grešaka su prevara, upozorava riječka policija

1.5.2016.
11:58
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Riječka policija upozorila je na nove e-mail prevare koje su počele kružiti internetom. Dodaju kako korisnik, čiji je Gmail račun hakiran, treba Googleu prijaviti zlouporabu računa, piše Novi list.

Ukoliko vam je hakiran Google račun, prijavite ga, a to možete učiniti s Googleovih stranica za podršku korisnicima pod nazivom 'Prijavite zloupotrebu i nazakonite aktivnosti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oprosti što ti se javljam ovako. Otputovao sam u Ukrajina, i moja torba, u kojoj je bila putovnica i kreditne kartice su mi ukrali. Kontaktirao sam banku, ali treba im još vremena da mi naprave novu karticu. Mislio sam te zamoliti da mi posudiš nešto novaca koje ću ti vratiti po povratku. Treba mi 1.300 eura da pokrijem troškove. Mogu ti proslijediti detalje o tome kako vi možeš slati novac. Molim te javi mi je li to moguće. Željno iščekujem tvoj odgovor!".

Poruke sličnog sadržaja u e-mail poruci naslovljenoj 'vrlo hitno' s nizom jezičnih i gramatičkih grešaka su prevara, upozorava riječka policija koja je u zadnje vrijeme zaprimila prijave nekoliko građana čije su račune elektroničke pošte kompromitirale nepoznate osobe i slale poruke u kojima traže novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepoznati počinitelj, na još do sada neutvrđen način, preuzima nadzor nad pretincem elektroničke pošte te postojećim kontaktima šalje poruke bez znanja stvarnog korisnika računa elektroničke pošte.

Ukoliko vam je hakiran Google račun, prijavite ga, a to možete učiniti s Googleovih stranica za podršku korisnicima pod nazivom 'Prijavite zloupotrebu i nazakonite aktivnosti' (Report abuse and illegal activity).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo