BILA JE SREDNJOŠKOLKA / Nostalgična Markić objavila fotografije susreta s Papom: 'Pitao me ima li u Hrvatskoj mnogo komunista'

Image
Foto: Facebook/Željka Markić

Ističe kako ju je ganula snaga njegove osobnosti

24.10.2018.
15:19
Facebook/Željka Markić
VOYO logo

Predsjednica udruge "U ime obitelji" Željka Markić prisjetila se na svom Facebooku susreta s papom Ivanom Pavlom II. Prvi put ga je vidjela kao srednjoškolka kada je zajedno s majkom bila na doručku kod Svetog Oca.

"Ganula me snaga njegove osobnosti, koja je ispunjavala svaku prostoriju u koju bi ušao. Jednom prlikom, kada tata nije mogao ići u Italiju, jer su mu komunističke vlasti uzele putovnicu, ja sam dobila priliku zajedno s mamom biti na doručku kod Svetog Oca. U razgovoru me, između ostaloga, pitao: "Ima li u Hrvatskoj mnogo komunista?". Ja sam mu odgovorila: "Nema mnogo komunista, ali ima mnogo karijerista." S godinama, i novim susretima, Papini mir i snaga s kojima je zračio, nisu popuštali, nego su bili sve jasniji, kao kontrast tijela koje je sve slabije i duha koji je sve jači i jači, svakim danom sve bolji i bolji. Kao što je slučaj kod svakog sveca", napisala je na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Markić je drugi i posljednji put srela Ivana Pavla II.  u ljeto 2001. godine, svega dva mjeseca nakon rođenja  četvrtog i najmlađeg sina.

"Uvijek ponosno naglašava da je on jedini od braće kojeg je Papa poljubio", zaključuje Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo