PREDVODE COLDPLAY I DUFFY / Nominacije za Ivor Novello

Image

Prestižna priznanja udruženja britanskih skladatelja bit će podijeljena 18. svibnja u Londonu.

23.4.2009.
10:20
VOYO logo

Coldplay i Duffy predvode listu nominiranih za Ivor Novello, prestižnu glazbenu nagradu koju svake godine dodjeljuje udruženje britanskih skladatelja.                   

Spomenuti izvođači nominirani su u tri kategorije, među kojima je svakako najzvučnija ona za album godine, gdje se "Viva La Vida" Coldplaya i "Rockferry" Duffy bore s mladim Ting Ting Tings i njihovim "We Started Nothing". Tu je i borba za najprodavaniju pjesmu u kojoj će Mercy mlade Velšanke i naslovna stvar s ploče Chris Martinovog benda odmjeriti snage s bijesnom repericom M.I.A.-om i hitom "Paper Planes".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U favorite možemo ubrojiti i višestruko nagrađivani manchesterski sastav Elbow čije se "One Day Like This" i "Grounds For Divorce" natječu za najbolju suvremenu pjesmu i najbolju pjesmu glazbeno i tekstualno. Također, prema prognozama dodjelu neće praznih ruku napustiti ni gitarist Radioheada Jonny Greenwood koji potpisuje soundtrack za megauspješnu dramu "Bit će krvi".


Dodjela nagrada, koje nose ime velškog glumca i izvođača izuzetno popularnog u 20-im godinama prošlog stoljeća, na rasporedu je 18. svibnja u Londonu, točnije u znamenitoj dvorani Grosvenor House.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo