PROPAST DJEČJIH ZVIJEZDA / Njima su djetinjstvo oduzela svjetla reflektora

Image

Problemi s kojima se posljednjih mjeseci redovno susreće Justin Bieber inspirirali su nas da se prisjetimo nekih drugih dječjih zvijezda koje se od ranog susreta sa slavom nikad nisu oporavile.

6.4.2013.
13:45
VOYO logo

Zadnjih mjeseci najvećoj tinejdžerskoj zvjezdici Justinu Bieberu zaiasta nije lako – izbacivali su ga iz klubova, aerodromsko osiguranje mu je zaplijenilo kućnog ljubimca majmuna, snimljen je kako puši marihuanu, redovno kasni na koncerte, a sve to zaokružio je napadom na fotografa od kojeg su ga, na njegovu sreću, ipak odvukli prije nego je došlo do pravog fizičkog obračuna. Sasvim očekivano, ubrzo su stigla i predviđanja nekih Justinovih kolega prema kojima je raspjevanom dječarcu „odzvonilo“ i prema kojem ga se kroz godinu-dvije više nitko neće ni sjećati.

Iskreno, baš me briga što će biti s Justinom Bieberom, no njegovi problemi podsjetili su me na čitav niz sličnih, često tragičnih priča o dječjim zvijezdama koje su posljedice ranog uspjeha ispaštale do kraja svojih porocima uništenih života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo ime koje pada na pamet svakako je Michael Jackson. Za razliku od većine aktera ove priče, kralj popa nizao je uspjehe gotovo cijelu karijeru, no djetinjstvo, zauvijek izgubljeno i upropašteno svjetlima reflektora, očajnički je pokušavao nadoknaditi umobolnim operacijama lica i usamljeničkim životom na ranču u kojem su mu jedino društvo pravile tisuće najrazličitijih igračaka. Posljednjih godina njegovog života, zaista se činilo kao da je u njegovom tijelu zauvijek ostalo zarobljeno dijete, zbog čega su mu u Neverlandu društvo najčešće i pravila djeca, što je, pak, izrodilo čitav niz, istini za volju, nikad dokazanih optužbi za pedofiliju. Zbog svega toga ostao je upamćen kao jedan od najvećih čudaka u povijesti glazbe, iako se radilo o talentu kakav se vjerojatno nikad neće ponoviti.

Jedan od redovnih Jacksonovih „cimera“ u Neverlandu bio je i Macauley Culkin, glumac kojeg ćemo zauvijek pamtiti kao beskrajno simpatičnog klinca iz nekoć popularnog serijala „Sam u kući“. Kao i mnogi prije njega, Macauley u zreloj dobi nije snimio baš ništa suvislo, a svoje potonuće u zaborav pokušao je nadoknaditi velikim količinama droge zbog kojih danas izgleda kao hodajući leš, a njegovi prijatelji svakodnevno mu prognoziraju skoru smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sjedinjenim Državama desetljećima se emitirao „The Mickey Mouse Club“, dječji show u kojem su prve korake prema uspjehu, između ostalih, napravili Britney Spears, Justin Timberlake i Christina Aguilera. Rani susret sa slavom najviše traga ostavio je upravo na Britney koja je u jednoj fazi potpuno „pukla“ te, obrijana na ćelavo, redovno šokirala obožavatelje drogiranim i psihotičnim ispadima.

Svojedobno, negdje tamo početkom osamdesetih, popularan je bio i reggae sastav Musical Youth, sastavljen od skupine klinaca koji su preko noći postali poznati hitovima poput „Pass The Dutchie“. Vrtoglavi uspon slijedio je i podjednako brzi pad, na koji su doslovno svi članovi reagirali pretvorivši se u narkomane i alkoholičare. Najgore od njih prošao je basist i pjevač Patrick Waite koji se početkom devedesetih pretvorio u pravog pravcatog kriminalca, a takav način života došao mu je glave prije 25. rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu priču završit ćemo s Drew Barrymore, koja je status holivudske seznacije ulogom u „E.T.-ju“ stekla kao sedmogodišnjakinja, da bi već sa 13 redovito šmrkala kokain i, umjesto u školskim klupama, dobar dio djetinjstva provela u klinikama za odvikavanje. Na kraju se ipak uspjela riješiti svih ovisnosti te zapažene glumačke nastupe ostvaruje još i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo