'Njezini jaki bolovi ne prestaju ni uz morfij'

Ena Šarac je 17-godišnja djevojka iz Osijeka koja je oboljela od tumora na mozgu te se s tom opakom bolešću bori od 2003. godine.

5.6.2012.
13:31
VOYO logo

Ena Šarac je 2003. godine tri puta operirana na KBC-u Rebro zbog tumora na mozgu te se uspješno borila sa bolešću uz stalne kontrole u Zagrebu. Od rujna 2009. godine Eni se bolest vratila i nalazi se na liječenju na onkologiji u Dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu. Hrabro se nosila sa svime što kemoterapija nosi - gubitkom kose, prikovanošću za krevet i odvojenošću od obitelji.

Roditelji Ene su poručili kako joj bolovi ne prestaju ni uz morfij, te da je vrlo teško gledati i slušati njezine patnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zadnjoj magnetskoj rezonanci u Zagrebu utvrđeno je da tumor raste te da je potrebna hitna operacija u Belgiji za koju je prikupljeno 29.900 eura.

Mora prikupiti još 4.900 eura

''Sala, ugrađivanje rezervnih dijelova, naravno bez anestezije. Ovdje sve ide 'na živo'. Ali bilo pa prošlo. Danas sam prešla cijeli hodnik i nazad. A hodnik ima 100 metara. Mislim da sam odradila svoju misiju ovdje i sad bi me mogli pustiti kućici'', napisala je na Ena na Facebook grupi 'Pomoć maloj Osječanki Eni Šarac', no situacija oko povratka kući se zakomplicirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prije povratka Ena mora platiti dodatnih 4.900 eura, jer je oporavak potrajao duže od predviđenog i obitelj je morala prikupiti dodatnih 15.000 eura.

Roditelji čine sve što mogu

Majka male Ene je nezaposlena, a otac je zaposlen ali na minimalnoj plaći te se snalaze se na sve načine kako bi Eni osigurali sve što joj je potrebno, ali ovako dugotrajno liječenje ne mogu financijski podnijeti i trebaju pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobri ljudi koji mogu pomoći ovoj obitelji i Eni, makar i simboličnim iznosom, to mogu učiniti uplatom na račun Privredne banke Zagreb. Broj žiro-računa je 2340009-3212923106, poziv na broj 1000000013, a model 02.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo