Velika akcija policije I EPPO-A / Niz uhićenja u rano jutro, akcijom obuhvaćeno 30-ak ljudi: Uhićen i bivši dekan Geodetskog fakulteta

Image
Foto: Davor Javorovic/Pixsell/Ilustracija

Geodetski fakultet našao se na meti ureda europskog tužitelja i krajem lipnja ove godine kada su pokrenute tzv. hitne dokazne radnje zbog sumnje na subvencijsku prijevaru i koruptivne aktivnosti. Istragom su i tada bili obuhvaćeni Almin Đapo i Boško Pribičević

8.11.2023.
7:51
Davor Javorovic/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

 U akciji policije po nalogu hrvatskog ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u srijedu ujutro uhićeno je više osoba za koje se sumnje da su sudjelovali u zlouporabama na zagrebačkom Geodetskom fakultetu.

Europsko tužiteljstvo i policija još se nisu oglasili o slučaju kojim je prema neslužbenim informacijama obuhvaćeno tridesetak osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se saznaje da su među uhićenima bivši dekan Almin Đapo i profesor Boško Pribičević, a šteta je navodno procijenjena na oko dva milijuna eura.

Jutarnji list navodi da europsko tužiteljstvo zanimaju nabave od kojih su novci navodno išli i u džepove ljudi s fakulteta kao i veliki broj krivotvorenih putnih naloga, a obuhvaćena je i nabava sporne jahte financirane sredstvima EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Geodetski fakultet našao se na meti ureda europskog tužitelja i krajem lipnja ove godine kada su pokrenute tzv. hitne dokazne radnje zbog sumnje na subvencijsku prijevaru i koruptivne aktivnosti. Istragom su i tada bili obuhvaćeni Almin Đapo i Boško Pribičević.

Pogledajte video: Ušli smo u brod koji je kupio Geodetski fakultet. Autor projekta: 'On nije korišten u privatne svrhe'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo