Zbog prisilne naplate duga / Nives Celzijus svjedočila na sudu: 'Otuširala sam se i bila sam polugola, nisam ga pustila u kuću'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kazala je i kako je Dino imao problem s kockanjem, a ona mu je pomogla da se izvuče iz dugova

11.6.2019.
16:23
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Danijelu Despotoviću zbog pokušaja prisilne naplate duga Dini Drpiću. Svjedočila je njegova bivša žena Nives Zeljković, poznatija kao Nives Celzijus.

"Ne znam je li to bio Despotović, no taj muškarac mi je došao na vrata i rekao samo da je Dinin prijatelj. Nisam nikog očekivala, taman sam se bila otuširala i bila sam polugola. Nisam ga željela pustiti u kuću", kazala je na početku suđenja Nives Zeljković. Svjedočila je zbog slučaja kamatarenja svog bivšeg supruga i nogometaša Dine Drpića, pišu 24sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kamatarenje je optužen konobar Danijel Despotović koji je na početku suđenja istaknuo da nije kriv. 

Drpić je u casinu izgubio sav novac

Image

Nives Celzijus na sudu! 'Provirivala sam kroz vrata kako se ne bi vidjelo da sam neprimjereno obučena'

Image

Nives Celzijus na sudu! 'Provirivala sam kroz vrata kako se ne bi vidjelo da sam neprimjereno obučena'

Dino Drpić kazao je policajcima da se 2012. godine nalazio u jednom zagrebačkom casinu, a tamo je bio i Despotović. Drpić je izgubio sav novac, a tu mu je "uskočio" Danijel koji mu je obećao posuditi 5000 eura bez kamata. Drpić je tu ponudu prihvatio, oni su razmijenili brojeve telefona, te se nakon toga nisu čuli godinu dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, godinu dana kasnije, Despotović je nazvao Drpića i kazao mu da dug sada iznosi 15.000 eura zbog kamata. Drpić isto tako tvrdi da je Danijel izvadio pištolj, uperio ga u njega te mu prijetio. Od njega je tražio novac s kamatama te je kazao da će ga u suprotnom propucati. 

Kada su na suđenju upitali Nives poznaje li optuženika, kazala je kako joj je poznat, ali da ipak nije 100 posto sigurna je li to taj muškarac koji je tražio Dinu na njenoj adresi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nives je bila jako uznemirena

"Taj koji je došao bio je malo deblji i bio je ćelav. Bio je sam. Rekla sam mu kako Dino nije tu, jer je u to vrijeme igrao na Brunejima. Dodala sam da to može provjeriti i na internetu. On je pak inzistirao da uđe u stan kako bi i sam to provjerio, no nisam ga željela pustiti. Bila sam zato uznemirena i bijesna jer sam odmah pomislili da se radi o nekom kamataru", kazala je Nives. 

Muškarac nije tražio novac od nje, ali sve zajedno ju je jako uznemirilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene je to zabrinulo i nekako sam uspjela dobiti Dinu. Kad sam mu to rekla, bio je ljut i poklopio mi je. Očito je zvao tog muškarca", prisjetila se. 

Dino je imao problem s kockanjem

Kazala je i kako je Dino imao problem s kockanjem, a ona mu je pomogla da se izvuče iz dugova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedno vrijeme je bio dobro, no to je bio uzrok i naših bračnih problema", kazala je Nives sutkinji.

Pitali su ju i je li Dino ikad spominjao Despotovića pa je izjavila da ju je Dino jednom nazvao sav uznemiren. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao mi je sjećam li se one situacije te da je i on imao jednu. Rekao je da mu je muškarac prijetio te da razmišlja da sve ode prijaviti policiji. Ja sam mu rekla da je to dobra ideja. Ne znam zašto je nazvao baš mene. Vjerojatno je trebao nekog kome vjeruje i da pita čini li pravu stvar", kazala je Nives. 

Evo što je rekao Despotović:

Despotović pak je na početku suđenja iznio svoje viđenje događaja: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Točno se sjećam datuma, bilo je to 15. srpnja 2012. godine u casinu na zagrebačkoj Savici. Sjedili smo za ruletom i Dino je ostao bez novaca, a želio je i dalje igrati. Izašao je, a jedan čovjek do mene je pitao imam li još novca da posudim Dinu. Otišao je van za njim, a Dino se onda vratio i pitao: 'Možeš li mi posuditi 1000 eura?'. Mene je zanimalo kad će mi taj novac vratiti. On je odgovorio: 'Sutra'", ispričao je Despotović. 

Drpić je opet ostao bez novaca pa je Despotovića molio za još. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavio je igrati, a onda me za sat-dva tražio još. Rekao sam mu da nemam više kod sebe, da imam nešto kod kuće. On je navaljivao da idemo do mene pa smo zajedno otišli do mog stana. U to vrijeme bio sam podstanar u Cvjetnom naselju, preko puta Vrbika. Otišao sam u stan dok me on pričekao dolje i posudio mu još 3000 eura. Ukupno sam mu te večeri predao 5000 eura. Pitao me koliko mu trebam vratiti, rekao sam da mi vrati onoliko koliko sam mu posudio. On je čak obećao da će biti i nešto više. Govorio je da ne brinem, da će novac vratiti već sutra i nisam imao razloga u to sumnjati. Znao sam da sigurno dobro zarađuje igrajući", objasnio je.

Nastavak suđenja zakazano je za rujan, piše 24sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo