NITKO NE ŽELI NA MJESTO OSEBUJNOG LIJEČNIKA U OBROVCU: / Čak 470 pacijenata i dalje čeka zamjenu za dr. Jusupa

Image
Foto: Screenshot: Youtube/Provjereno

Dom zdravlja Zadarske županije nije uspio pronaći liječnika koji će raditi u nekadašnjoj ordinaciji dr. Gorana Jusupa u Obrovcu

7.6.2019.
11:58
Screenshot: Youtube/Provjereno
VOYO logo

Na natječaj koji je početkom svibnja raspisan za ambulantu u Domu zdravlja Obrovac, koju je donedavno držao dr. Goran Jusup, stigla je samo jedna molba, piše Zadarski.hr. Međutim, i ta je molba povučena, jer je liječnik na kraju odustao od prijave. Zbog toga je natječaj ponovljen i još uvijek traje. Traži se liječnik s najmanje pet mjeseci iskustva te medicinska sestra koji će kao tim obiteljske medicine raditi u obrovačkoj ordinaciji koju je krajem travnja zbog gubitka koncesije i ugovora s HZZO-om, napustio dr. Goran Jusup.

Zbog velikog skandala koji se dogodio nakon što je u emisiji "Provjereno" razotkriveno stanje u Obrovačkom domu zdravlja, uprava je krenula u potragu za novim liječnikom. No, na ruku im ne ide što u ovom trenutku nedostaje najmanje 190 timova obiteljske medicine, a zbog prosječne dobi od 55 godina, u idućih pet godina u mirovinu će otići 500 liječnika obiteljske medicine. Njih također neće imati tko zamijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PACIJENTI GLAVOM BEZ OBZIRA BJEŽE OD OBITELJSKOG LIJEČNIKA: /

Snimka ispada njega i 'medicinske sestre' šokirala

Image
PACIJENTI GLAVOM BEZ OBZIRA BJEŽE OD OBITELJSKOG LIJEČNIKA: /

Snimka ispada njega i 'medicinske sestre' šokirala

Jedina ambulanta - prebukirana

Liječnici koji su zakupili svoje ordinacije teško pronalaze zamjene za bolovanje i godišnji odmor, a stanje je najgore u ruranim i izoliranim sredinama poput Obrovca koje liječnicima nisu atraktivne. Iz Hrvatskog liječničkog zbora su upozorili kako se upravo zbog toga i dogodio “slučaj Obrovac”, gdje nitko od nadležnih godinama nije reagirao na stanje u ambulanti, koju je u šest mjeseci napustilo 900 pacijenata.

O 470 pacijenata koji su ostali kod dr. Jusupa do samog kraja njegovog rada brigu je preuzeo Dom zdravlja Zadarske županije, koji je preraspodijelio svoje liječnike iz okolnih mjesta. Tako, uglavnom starije i nemoćne pacijente u Obrovac sada dolazi liječiti liječnica iz Jasenica. Dokad će trajati ova situacija nitko ne zna, niti želi prognozirati. Otkako je raskinut ugovor s dr. Jusupom, u Obrovcu radi samo jedna ordinacija obiteljske medicine koja je prebukirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo