NITI JE STARICA, NITI JE SIROTA, A NAJMANJE ŽRTVA: / Baka koja digla Hrvatsku na noge zapravo je prevarantica!

Image
Foto: FAcebook

Bakica koja je ganula cijelu Hrvatsku, zapravo je profesionalna prosjakinja stara 48 godina.

5.5.2017.
6:59
FAcebook
VOYO logo

Dvije fotografije sirote starice koja ispružene ruke šutke moli za pomoć u velikogoričkom Konzumu, popraćene tužnom objavom na Facebooku, potaknule su lavinu suosjećajnosti i spontanu humanitarnu akciju.

Image
'NITKO NE ZASLUŽUJE OVAKVU STAROST': /

Prizor sirote starice iz Velike Gorice pokrenuo humanitarnu akciju

Image
'NITKO NE ZASLUŽUJE OVAKVU STAROST': /

Prizor sirote starice iz Velike Gorice pokrenuo humanitarnu akciju

No priča je ubrzo počela biti sumnjiva. Nova TV je doznala da su u Velikoj Gorici mještani vidjeli tajanstvenu baku, no u Velikoj Mlaci, gdje navodno stanuje, nitko za nju nije čuo. Na kućnom broju kojeg je navela kao svoju adresu smještena je praonica rublja, a susjedi ne znaju ništa o njoj. Neki su u komentarima izrazili sumnju u staricu, sugerirajući da ju netko kontrolira te da je, osim u Velikoj Gorici, viđena i u drugim gradovima poput Samobora, Ivanić Grada i okolici Zagreba, gdje ju je navodno doveo karavan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom od tih mjesta prosi, a pritom kaže da inače živi u nekom okolnom mjestu. Ako prosi u Velikoj Gorici, mještanima priča da stanuje u Velikoj Mlaki, ako djeluje u Samoboru, kaže da živi u Svetoj Nedjelji.

Centar za socijalnu skrb nema nikakvih podataka o ovoj baki, pa iako su upoznati sa slučajem, ne znaju njezin identitet. Zagrebačka je policija pokrenula istragu nakon što su dobili nekoliko dojava o ovoj starici, ali ni oni još uvijek ne znaju njezin identitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No sada je konačno otkrivena, a kako piše Jutarnji žena u crnini s maramom zapravo profesionalna prosjakinja K. P. (48) iz seoceta nadomak Siska. Zbog prošnje je evidentirana više od 50 puta a ima i nekoliko kaznenih prijava za razne prijevare te nasilničko ponašanje u obitelji. Zato je sisačka i zagrebačka policija brzo reagirala, osobito zbog komentara kako ju netko možda tjera na prošnju. Kažu kako je to "stil života te 'bake' a na različita mjesta ju vozi njezin nevjenčani partner. Policija ju redovito prijavljuje, sud ju kažnjava, ali za sada ju ništa ne zaustavlja u njenom prosjačenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo