Niti gradani niti gradske sluzbe nisu spremni na novi propis od 1. srpnja

Od 1. srpnja Zagrepcani kao i ostatak Hrvatske morat ce reciklirati otpad.

15.5.2014.
13:41
VOYO logo

Zaprude, Trnsko i Kajzericu, obisli su novinari Jutarnjeg lista kako bi ustvrdili u kojoj mjeri gradani razvrstavaju otpad i koliko cesto Cistoca prazni kontejnere. Rijec je o specijalnim kontejnerima poredanim jedan do drugog, od kojih je jedan za staklo, drugi za plastiku, treci za bioloski otpad, a cetvrti za papir.

Zaprudani su vrlo ozbiljno shvatili potrebu razvrstavanja otpada, pa su tako u onome za staklo bili iskljucivo predmeti od stakla, najvise boce, u kontejneru za papir uistinu je bio papir i karton, a u kontejneru za bioloski otpad ostaci hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trnsko i Kajzerica los primjer

Na adresi Trnsko 3c gospoda Barica je pokusavala ugurati bunt novina u kontejner za papir, iz kojega su virili komadi crvene kartonske ambalaze. Susjedni kontejner za plasticnu ambalazu takoder je bio prepun.

"Vec dugo strogo odvajam papir i plastiku, a baterije i slicni opasni otpad odnosim u reciklazno dvoriste tu preko puta u Kajzericu. Mogu vam reci da rijetko prazne kontejnere". otkrila je gospoda za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Trnskom 17c, situacija oko prepunog kontejnera za plastiku vjetar je raznosio vrecice i PET ambalazu. Smrskano staklo bilo je razbacano oko kontejnera za tu vrstu otpada.

Pilot projekt dozivio fijasko

Nedavno je i direktor Cistoce Miljenko Benko priznao da je pilot projekt upoznavanja Zagrepcana s novim sistemom dozivio fijasko, rekavsi kako je "samo 1,2 posto gradana koristilo vrecice koje smo im poslali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.jutarnji.hr/kvartovska-inspekcija-od-1--srpnja-zagrepcani-ce-morati-odvajati-smece-a-grad-nije-spreman/1191592/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo