drama na braču / Nisu se mogli vratiti na brod usred nevremena: U pomoć im priskočio ministar rada Pavić

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Proševski je u panici skočio s broda kako bi raspleo konop, a za njim u strahu je skočila i njegova kći pa se više nisu mogli vratiti na brod

14.8.2018.
21:19
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Nevrijeme je zahvatilo nekoliko ljudi u uvali kraj Milne na Braču - umirovljenog direktora javnog komunalnog poduzeća Zelenilo iz Beograda Tihomira Proševskog i njegovu kći Violetu, studenticu na beogradskom sveučilištu. Barem pola sata nisu uspjeli usidriti brod. Sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućima naletima valova i udarima tramontane pa se u jednom trenutku konop zapleo u propeler motora pa je brod ostao bez pogona, javlja 24sata.

Proševski je u panici skočio s broda kako bi raspleo konop, a za njim u strahu je skočila i njegova kći pa se više nisu mogli vratiti na brod jer su zaboravili spustili ljestve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjevši ljude u moru koji su se našli između oštrog stijenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju spasiti svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani uvale doplivao još jedan mještanin u pomoć, piše 24sata. Zajedničkim su se snagama uspjeli vratiti na obalu, a brod prema šljunčanoj plaži. Gospodin Proševski zaradio je lakšu ozljedu ruke. Svi ostali su neozlijeđeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo