frcaju iskre / Nisu mu ostali dužni: Prozvani odgovorili na Plenkovićeve napade u RTL-u Danas

Službena kampanja još nije krenula, mjere socijalne distance političarima sve su manje bitne, a stranke sve više otkrivaju karte

25.5.2020.
18:48
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izazvao je brojne reakcije jučerašnjim intervjuom u RTL-u Danas u kojem je napao oponente, ali i dojučerašnje partnere. Neki mu nisu ostali dužni.

Andrej Plenković digao je ruke od Milana Bandića, smatra da nakon izjava o potresu zagrebački gradonačelnik na izborima 5. srpnja neće prijeći izborni prag. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sam mu zamjerio. Problemi nisu bili zbog mene ili HDZ-a, već Grada Zagreba i Ministarstva graditeljstva. Poslao mi je poruku u petak, sad mu odgovaram", rekao je Plenković.

Naljutio se Bandić na tu izjavu pa je i HDZ-u i Plenkoviću poslao poruku u svom stilu: "Ja sam kriv i za poraz Grabar-Kitarović na izborima. Hvala lijepa. Drag mi je Platon, ali istina mi je još draža".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frcaju iskre i na realciji HDZ - Škoro. Iako se donedavno ostavljao prostor za buduću suradnju, sada padaju teške riječi.

"On je sjajan partner SDP-u, pomogao im je u predsjedničkim izborima. Doveo je ljevicu na vlast. Tu priču, siguran sam, dvaput nećemo gledati", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučio je govoriti i Nino Raspudić, - nova Mostova akvizicija. I to nakon osvrta glavnog tajnika HDZ-a o Raspudićevu privatnom životu, a te je npomene u Zadru danas tumačio i Plenković: "Pročitajte što je pisao o Jandrokoviću i meni pa kad to na miru vidite, onda ćete znati o čemu govorim... Riječ je o licemjerstvu i to je bit Jandrokovićeve poruke".

A Raspudić je odgovorio: "Nikada im nisam spominjao ni žene ni djecu. Ono što želim istaknuti, Jandroković je umiljato dijete četiriju 'političkih mama': Sanadera, Kosor, Karamarka, a četvrta mama je Andrej Plenković".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službena kampanja još nije krenula, mjere socijalne distance političarima sve su manje bitne, a stranke sve više otkrivaju karte pa tako manji HDZ-ov partner HNS koji ima novog šefa, poručuje da se i nakon izbora vide isključivo u vlasti. "Očekujemo broj mandata, da budemo ključni u sastavljanju Vlade. To mogu biti jedna i druga velika opcija", rekao je Predrag Štromar.

U lijevoj koaliciji, za koju u HDZ-u poručuju da bi mogla sa Škorom, a oni to odbacuju, s gnušanjem komentiraju događaje na desnom spektru pa tako i Plenkovićev otklon od Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene će on ostati osoba koja je izdala svoj rodni grad", rekao je o premijeru Gordan Maras.

Što se izbori bliže, verbalna paljba političkih protivnika sve je žešća i žešća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo