Nisu joj davali šanse, ali probudila se iz kome

13.2.2012.
16:02
VOYO logo

"Krvario joj je mozak i nitko nije mislio da će moja Azra preživjeti tako jaki moždani udar", ispričala je Nena Biserović (45) o traumi koju je proživjela nakon što joj je kći Azra Zukanović (25) krajem studenog 2011. pala u komu.

No, unatoč crnim prognozama, Azra se uoči Božića probudila, a za list 24sata je prvi put pričala o svom buđenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeća se samo snova dok je bila u komi

"Kad sam se probudila, trebalo mi je nekoliko dana da shvatim što mi se dogodilo. Lijeva ruka mi je bila oduzeta, ali izvježbala sam je već tjedan dana nakon buđenja s lopticom koju stišćem", ispričala je Azra. Ne sjeća se što joj se motalo glavom dok je bila u komi, a zna samo da je sanjala.

"Kad bih znala što se dogodilo, bilo bi dobro. Ne sjećam se ni kome, ni bijelih svjetala, ni da sam prolazila kroz tunele", rekla je Azra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesno buđenje nakon 15 dana

Prije moždanog udara imala je ubitačan tempo, radila je, trenirala djecu, a vikendima sudila na natjecanjima te uz sve to polagala ispite na fakultetu. Počele su joj se javljati nesvjestice, a tijekom pregleda u bolnici doživjela je moždani udar nakon kojeg je pala u komu. Liječnici nisu bili optimistični.

"Rekli su mi samo molite se Bogu. I božja je volja što je ustala", ispričala je majka. U komi je bila 15-ak dana, nakon čega se naglo probudila. "Nitko od doktora nije mogao vjerovati. Docentici je taj dan bio rođendan. Azra se pridignula iz kreveta, a ona ju je upitala: 'Azra, jel’ ti to meni čestitaš rođendan?'. Iako je tupo gledala pred sebe i nije nikoga primjećivala, samo je potvrdno kimnula glavom", prisjetila se majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako se probudila, Azra pokušava vratiti život u normalu. Čekaju je dugotrajan oporavak i rehabilitacija, ima problema s ugrušcima u nozi, kao i s čitanjem i pisanjem, ali nada se da će ubrzo opet moći trčati. Iznimno je zahvalna sestrama Zaninović. Naime, Ana Zaninović je svoju nagradu HOO-a u iznosu od 40.000 kuna darovala teško bolesnoj kolegici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo