NIŠTA OD OGRAĐIVANJA SPREMNIKA ZA OTPAD: / Gradski zastupnici odbili i drugi Bandićev prijedlog: 'Tko želi grad kaveza?'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gradski zastupnici nisu prihvatili ni drugi prijedlog gradonačelnika da se ograđivanje spremnika za otpad financira iz gradskog proračuna.

22.2.2018.
15:22
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak na sjednici nisu prihvatili izmjene Odluke o komunalnom redu koje su predviđale da se o trošku Grada ograde spremnici za prikupljanje miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada kako bi se spriječilo njihovo neovlašteno korištenje.

Prvotni je prijedlog odluke predviđao da trošak postavljanja takozvanih kaveza bude na teret građana, što je izazvalo negodovanje i koalicijskih partnera HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku te oporbenih zastupnika, pa je zagrebački gradonačelnik na konferenciji za novinare uoči sjednice najavio da će ograđivanja spremnika za komunalni otpad biti o trošku Grada Zagreba, a ne Zagrepčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč toj promjeni, zastupnici nisu prihvatili tu odluku.

Problem ostaje

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) upozorio je da i dalje ostaje problem 10.000 kanti ispred većine ulaza višestambenih zgrada koje se, za razliku od kontejnera ne mogu zaključati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se ne zaključaju, kako možete kazniti građane kada bace opasni otpad u komunalni otpad? Za to još nemamo rješenja i dalje se vidi da Gradska uprava tapka u mraku", ustvrdio je.

Čipirane kante

U ime Kluba gradskih zastupnika Glas-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš i Zvane Brumnić u ime Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez, ukazali su na nužnost čipiranih kanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko želi grad kaveza?", upitala je Mrak Taritaš. S njom se složio i HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak koji je apelirao da se povuče odluka jer je, kako je ocijenio sramotna jer gradu ne trebaju kavezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo