predsjednica HUP-a za RTL Danas / 'Nismo vidjeli da je Vlada realizirala 16 pitanja koja smo detektirali kao problem u gospodarstvu'

Predsjednica HUP-a Gordana Deranja rekla je gostujući u RTL-u Danas da su pozdravljali sve pozitivne poteze ove Vlade, međutim da pravih strukturnih reformi nije bilo

18.6.2015.
19:02
VOYO logo

HDZ se odazvao pozivu Udruge poslodavaca koja je sve političke stranke pozvala na izjašnjavanje o načinu rješavanja glavnih reformi.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sastanka najavio je oštre rezove u prvih šest mjeseci ako osvoji vlast, a poslodavci su najavili da će razgovore nastaviti sa svim strankama koje se odazovu njihovom pozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
karamarko uvjeren u uspjeh /

'HDZ-ova vlada će žestoko započeti mandat i u šest mjeseci provesti ključne reforme'

Image
karamarko uvjeren u uspjeh /

'HDZ-ova vlada će žestoko započeti mandat i u šest mjeseci provesti ključne reforme'

Gošća RTL-a Danas bila je predsjednica HUP-a Gordana Deranja

Što ste razgovarali s predsjednicima HDZ-a? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio radni sastanak, upoznavanje sa strankom koja je prihvatila naš poziv. Razgovarali smo načelno o svim točkama koje smo uputili svim parlamentarnim strankama, izmijenjivali svoja mišljenja i dogovorili smo se da ćemo, kad HDZ i kad druge stranke objave svoje gospodarske programe, konkretno onda i u radnim skupinama o tome razgovarati. 

Jeste li vidjeli ili čuli što od HDZ-ovog gospodarskog programa o kojem se puno priča, ali dokument još nismo vidjeli? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranci je da objavi svoj gospodarski program. Mi smo vezano za tih 16 pitanja općenito razgovarali, ne ulazeći u to da li je to sastavni dio programa HDZ-a. Ono što smo mi pokrenuli je dosta rano, očekujući upravo od parlamentarnih stranaka da ćemo ta pitanja prepoznati u njihovim gospodarskim programima. 

Je li vama nešto detaljnije rečeno od onoga što smo čuli iza sastanka od gospodina Karamarka - da će njegova Vlada, pobjedi li na izborima, krenuti žestoko? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastnaku su bili stručnjaci s jedne i druge strane stola koji dobro razumiju problematiku. Mi smo iznijeli ono što nas kao poduzetnike i poslodavce tišti, objasnili svrhu, rekli da imamo i bijelu knjigu u kojoj je 30 granskih udruga iznijelo problematiku od određene, pojedine grane. Isto tako, čuli smo i njihova razmišljanja, a ono što smo mi najavili kad obavimo razgovor sa svim strankama je da ćemo onda kao Hrvatska udruga poslodavaca objaviti takvu analizu.

Bili ste dosta kritični prema Vladi ovaj tjedan. Što bi po Vama Vlada trebala raditi do kraja mandata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo javno rekli da smo podržavali sve one poteze koje je Vlada činila i ne možemo reći da Vlada nije ništa učinila u svom mandatu - od Ministarstva rada, poticaja za zapiošljavanje, od Ministarstva finacija... 

Ali stječe se dojam da ste na ratnoj nozi, poslodavci i Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je opći dojam, tako su mediji nakon toga objavljivali. Mi smo upozoravali na ono što upozoravamo već više godina, a to je da nema pravih strukturnih reformi. Pozdravljali smo sve pozitivne poteze ove Vlade, međutim ovih 16 pitanja koja smo detektirali kao problem u gospodarstvu - nismo vidjeli da je ova Vlada realizirala. 

To ne očekujete do kraja mandata? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne vjerujem da će se u predizborno vrijeme krenuti sa takvim reformama. Kao što vidim, po pojedinim ministarstvima najavljuju se određene reforme koje će se primjenjivati do 2016. - 2017., znači da rade nešto na tome. A kad budemo imali njihov konkretni gospodarski program s kojim bi osvojili sljedeći mandat, onda možemo konkretno o tome razgovarati, da li uključuju te reforme u novi mandat.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo