Petrina za RTL Direkt / 'Nismo mi krivi što je došlo do sukoba, žao mi je javnosti što je to morala gledati, ali ne njih!'

'Jedno pitanje za njih i javnost: ako mandatna komisija nije poterbna, tko će verificirati zamjenske mandate i odrediti broj vijećnika koji imaju pravo glasa za točke skupštine?', upitao je Petrina

7.8.2017.
22:37
VOYO logo

Veselo je danas bilo na sjednici skupštine šibensko-kninske županije. 

Vijećnik Stipe Petrina zaposjeo je govornicu tvrdeći da je konstituirajuća sjednica prošlog ponedjeljka bila nelegalna, jer je, kako kaže, izabrano Mandatno-imunitetno povjerenstvo dobilo 20 glasova, što je u tom trenutku bila većina, ali ne apsolutna, pa stoga smatra da skupština nije niti konstituirana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustrajao je u tezi o lažnim brojevima, pa je na govornici ostao do samoga kraja i ometao rad Skupštine. Upadanjem u riječ pa čak i pjevanjem, ušao je u verbalni sukob sa županom Goranom Paukom

Više pročitajte:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik općine Primošten Stipe Petrina uživo se uključio i u RTL Direkt iz Primoštena.

Posljednjih dana dižete mnogo bure u javnosti. Ajmo prvo s ovim posljednjim. Vidjeli smo isprovocirali ste situaciju koja je bila na rubu i fizičkog sukoba, je li vam žao? Treba li se kome ispričati? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mi žao, ali moram vas ispraviti, uvod vam je totalno pogrešan. Krivo ste rekli da je 20 glasova bilo dovoljno, činjenica je da smo mi to tvrdili 21.6. na konstituirajućoj sjednici. Gospoda su tvrdili da je to bila relativna većina, no ona to nije bila. Poslao se dopis ministarstvu uprave koje je konstatirala da je mandatno imunitetska komisija izabrana nelegalno i to rješenje je poništeno. Zato smo mi Dujiću danas predlagali tu priču. Sam vaš uvod titulira nas kao nasilnike, a priča je upravo suprotna. Nismo mi krivi što je došlo do sukoba.

Kako dalje, gdje vidite rješenje ove zavrzlame, dojam je da ste i vi i druga strana trvrdoglavi i ustrajni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo predlagali rješenje i zadnji put. Ministarstvo uprave je ovaj put u krivu. Jedno pitanje za njih i javnost: ako mandatna komisija nije poterbna, tko će verificirati zamjenske mandate i odrediti broj vijećnika koji imaju pravo glasa za točke skupštine? Žao mi je radi javnosti što se na kraju u skupštini dogodio cirkus, ali radi njih mi nije žao.

Žestoko ste ustali protiv najavljenog Poreza na nekretnine, najavili ste i referendum, kakve su reakcije imate li podršku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo taj zakon davno nazvali genocidnim koji će zabiti posljedni čavao u građanske cehove. Ako zbor građana odluči da idemo na referendum, onda ćemo na njega i ići. Jako smo svjesni da to neće utjecati na nacionalno zakonodavstvo, ali naša je namjera da potaknemo i druge lokalne čelnike da se suprotstavi ovakvom načinu financijskog terećenja građana.

>> Ostatak gostovanja Stipe Petrine pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo