Nikolić odlikovao Putina Ordenom Republike Srbije

Ordenje dobili i predsednici još 11 država

25.2.2013.
15:48
VOYO logo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ukazom je odlikovao predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije, prenosi Tanjug.

Predsednik Srbije je, ukazom od 22. februara, odlikovao Ordenom Republike Srbije na lenti i predsednike još 11 država, a Ordenom srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda bivšeg ministra spoljnih poslova Španije Migela Anhela Moratinosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orden Republike Srbije sastoji se od ogrlice, ordenskog znaka i zvezde. Ogrlica je sastavljena od 19 članaka, dizajniranih u obliku krsta, orla Nemanjića i akantusa, simbola pravednika u raju. Na ogrlici nosi se ordenski znak - krst sa grbom Srbije u sredini. Posebno se, na levoj strani grudi, nosi zvezda, čiji je izgled identičan ordenskom znaku. Ukupna težina odlikovanja je oko 800 grama.

Nikolić je zlatnim i srebrnim medaljama odlikovao i zaslužne u javnim i kulturnim delatnostima, saopštio je kabinet predsednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ordenom Republike Srbije na lenti za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa odlikovani su predsednik Jermenije Serž Sargasjan, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev.

Istim oredenom odlikovani su i predsednik Kirgiske Republike Almazbek Atambajev, predsednik Moldavije Nikolaje Timofti, predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon, predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov, predsednik Ukrajine Viktor Janukovič i predsednik Uzbekistana Islam Karimov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar spoljnih poslova Kraljevine Španije Migel Anhel Moratinos Kujaube odlikovan je Ordenom srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Španije. Zlatnom medaljom za zasluge u javnim i kulturnim delatnostima odlikovani su i italijanski novinar Fulvio Grimaldi i nemački pozorišni i filmski glumac Rolf Beker, dok su srebrnom odlikovani grčka novinarka Lijana Kaneli i švajcarski naučnik i ekolog Franc Veber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo