Nikolić: Ne igrajte se do juna

Poštedeti Dačića da ne poludi, a Vladu do datuma za pregovore sa EU

17.2.2013.
6:47
VOYO logo

Tomislav Nikolić poručio onima koji sede u Nemanjinoj 11 da se ne igraju sa stabilnošću Vlade do juna, kada se odlučuje o dobijanju datuma za pregovora sa EU.

Nikolić je rekao gostujući na TV Prva da će posle toga splasnuti oduševljenje i entuzijazam i da će, verovatno, neko i odlučiti da ide na izbore, ali da se to sada ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li sam zadovoljan poslovima koje vlada obavlja - zadovoljan sam, da li je mandat poveren pravoj vladi - poveren je, a da li je stabilna vlada i da li će opstati ili ne to je pitanje za Nemanjinu 11. Mene mogu da pitaju za savet i ja im dajem savet - ne igrajte se do juna zato što mnogo toga ulažemo u pokušaj da dobijemo datum za početak pregovora sa EU“ kaže Nikolić.

On je rekao da je o stabilnosti vlade i o drugim stvarima često razgovarao s premijerom Ivicom Dačićem, ističući da je premijer trenutno na udaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je pogrešio kada je prvi put to pomenuto i trebalo je odmah da ispriča sve šta se dešavalo", kazao je Nikolić, odgovarajući na pitanja vezana za stabilnost vlade i povezivanje premijera sa nekim od članova Šarićevog klana.

"Mislim da je pritisak na Dačića ogroman i da bi mu samo još falilo da i mi ostali počnemo da ga napadamo i pitanje je kako bi uošte i psihički podneo takve napade", rekao je predsednik Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, novi izbori bi doneli novi raspored snaga uz ocenu da se u vladi pokazalo ko zaslužuje još veće poverenje, ko ovoliko koliko je imao, ko manje i tako dalje.

Nikolić je dodao da među strankama koje nisu na vlasti niko nije iskočio, što bi mu eventualno podiglo rejting i ugled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je rekao i da ne utiče, niti se interesuje za "krađu izbornih listića", navodeći da je to posao nadležnih organa i da on ne želi da utiče na njih.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo