AUF WIEDERSEHEN! / Nijemci objavili koliko im je doselilo Hrvata, ali i broj Nijemaca koji su odselili u Hrvatsku

Image

Lani je migracijama u Njemačku i iz Njemačke Hrvatska izgubila malo više od jednog promila stanovništva

28.9.2022.
19:50
VOYO logo

Njemački Savezni ured za statistiku objavio je podatke o broju doseljenih osoba iz pojedinih zemalja u Njemačku tijekom 2021. godine, a u tablice su uvrstili i broj onih koji su iz Njemačke odselili u druge zemlje, uključujući i Hrvatsku, piše RTL.hr.

Iz Hrvatske je lani u Njemačku doselilo 24.721 ljudi, dok je iz Njemačke u Hrvatsku odselilo 20.050 ljudi. Potonje se uglavnom odnosi na ranije iseljene osobe koje su odlučile vratiti se u Hrvatsku. U tom odnosu Hrvatska je izgubila 4671 stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani nam doselilo 759 Nijemaca, a odselilo 250

U istom izvješču posebno se navodi migracija državljana Njemačke – dakle samih Nijemaca (ne Hrvata povratnika) u Hrvatsku. Tako je u 2021. godini iz Njemačke u Hrvatsku odselilo 759 Nijemaca, a iz Hrvatske se u Njemačku vratilo njih 250. To znači da je u Hrvatskoj lani živjelo 529 Nijemaca više u odnosu na 2020. godinu.

Ako u Hrvatskoj, prema prošlogodišnjem popisu stanovništva, živi oko 3,88 milijuna stanovnika, ispada da lani migracijama u i iz Njemačke Hrvatska izgubila malo više od jednog promila stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo