MOĆNI 'ELF' I DALJE GAZI / Nijemci gurnuli 'Oranje' na sam rub provalije

Image
Foto: AP Images

Nakon dva kola Njemačka je na vrhu ljestvice sa šest bodova, slijede Portugal i Danska s po tri, dok je svjetski doprvak Nizozemska bez bodova.

13.6.2012.
22:35
AP Images
VOYO logo

Nizozemska - Njemačka 1:2 (0:2)

Stadion Metalist, Harkiv. Gledatelja: 39 000. Sudac: Jonas Eriksson (Švedska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 0:1 Gomez (24), 0:2 Gomez (38), 1:2 Van Persie (73)

NIZOZEMSKA: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems - Robben (Kuyt, 83), Van Bommel (Van der Vaart, 46), Sneijder, N. de Jong, Afellay (Huntelaar, 46) - Van Persie

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NJEMAČKA: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Mueller (L. Bender, 90+2), Khedira, Ozil (Kroos, 81), Schweinsteiger, Podolski - Gomez (Klose, 72)

HARKIV - U utakmici 2. kola skupine B na EURU Njemačka je u Harkivu pobijedila Nizozemsku sa 2-1 (2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba gola za Njemačku postigao je Mario Gomez (24, 38), dok je strijelac za Nizozemsku bio Robin van Persie (73).

Ovom pobjedom Njemačka je gotovo osigurala nastup u četvrtfinalu, dok se Nizozemska nalazi u vrlo teškoj situaciji. Osim što mora u posljednjem kolu u nedjelju svladati Portugal s više od jednog gola razlike, potrebna joj je i pobjeda Njemačke protiv Danske kako bi stigla do druge pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos opreznom ulasku u utakmicu s obje strane, svaka je reprezentacija uspjela stvoriti po jednu izglednu prigodu za pogodak u prvih 10 minuta. Prvi su zaprijetili Nizozemci, ali Van Persie je u 7. minuti iz izgledne situacije slabo pucao i Neuer je uhvatio loptu. Samo minutu potom Ozil je odlično tukao prema vratima Nizozemske, ali lopta se od vratnice odbila do Stekelenburga.

Iako je Nizozemska imala više loptu u nogama, Njemačka je bila opasnija, te je preko svog isturenog napadača Marija Gomeza do kraja prvoga dijela stigla do prednosti od 2-0, a oba je puta izravni asistent bio Bastian Schweinsteiger. U 24. minuti Schweinsteiger je sjajnom loptom kroz sredinu "rasparao" obranu Nizozemske, a Gomez je sjajno u okretu primio loptu i potom smireno pogodio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta prije odmora Njemačka je povisila vodstvo, ovoga se puta akcija odvijala preko desne strane, Schweinsteiger je gurnuo loptu u kazneni prostor prema Gomezu, a ovaj je iskosa pogodio suprotni kut nemoćnog Stekelenburga.

Tako je Gomez ispravio promašaj Badstubera koji je nekoliko trenutaka ranije nakon kornera glavom sa samo tri metra pogodio nizozemskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je kontrolirala situaciju na terenu i početkom nastavka, a najbolju prigodu za povećanje vodstva imao je stoper Hummels nakon sjajnog solo-prodora u 52. minuti.

Nizozemska je prijetila udarcima s distance, nakon što je Neuer obranio pokušaj Van Persiea u 58. minuti, a udarac Sneijdera iz 62. minute prohujao pored vratnice, u 73. minuti Robin van Persie je uspio smanjiti na 2-1. Napadač Arsenala opalio je sa 20-ak metara i pogodio lijevi donji kut Neuerovog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja Nizozemci nisu uspjeli stvoriti dovoljno jak pritisak prema njemačkim vratima, te su Nijemci s lakoćom čuvali minimalnu prednost. Štoviše, u 89. minuti veteran Klose umalo je iskoristio poigravanje Stekelenburga, ali lopta se od njegove noge odbila nekoliko centimetara pored vratnice.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo