Nije vrijeme za drastične kazne, držite se svog posla!

Vijest iz javnog gradskog prijevoza da će budu li uhvaćeni u vožnji bez karte kaznu plaćati 1.000 kuna, šokirala je mnoge Zagrepčane. Iz uprave ZET-a tvrde da o ovakvim kaznama nema govora.

8.4.2013.
15:55
VOYO logo

Ako ste u Zagrebu uhvaćeni bez karte u gradskom prijevozu, tu ćete vožnju uskoro platiti 1.000 kuna. Informacija je to koju su javnosti poslali iz sindikata vozača ZET-a. Sindikalist Ante Jelić rekao je Anteni Zagreb da je sve već praktički dogovoreno.

"Nije ni normalno da kazna kaznena bude 200 kuna, a mjesečni pokaz 360 kuna. Mislim da je normalno da bude onaj prijedlog od 1.000 kuna kazne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu ne bi bio kraj novostima, najavljeno je i da Grad, Holding i sindikati traže model po kojem će kontrolori moći one bez karte legitimirati kao policajci, te ih i zadržati do dolaska policije.

Voditelj podružnice ZET-a Dubravko Baričević ostao je iznenađen takvom retorikom sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije službena informacija

"To nije informacija službene uprave ZET-a, koliko sam čitao nekakav sindikat se oglasio time, naravno da neće biti, ja bih volio, da bude bolje, da svi plate kartu i da cijenu karte snizimo ukoliko to bude rezultat našeg sveukupnog suglasja."

Odbija i mogućnost legitimiranja ''švercera''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, i jedno i drugo je i pitanje procedure koju mora odobriti i skupština društva i gradonačelnik. Znamo u kakvom se vremenu nalazimo i sada nije realno očekivati nikakve promjene u tom svemu."

Nakon istupa sindikata, kaže, kontaktirao ih je i ozbiljno im poručio da vođenje firme trebaju prepustiti onima koji su za to zaduženi, a da se sindikat treba baviti prvenstveno sindikalnim pitanjima, što ova nisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo