NIJE KRIVA ZA PRENOŠENJE I ŠIRENJE VIRUSA: / Odvjetništvo u Bjelovaru ipak odbacilo kaznenu prijavu protiv ravnateljice jedne ustanove

Image

Ravnateljici se na teret stavljalo da je propustila educirati djelatnike o uporabi zaštitne opreme, omogućiti im rad od kuće te onemogućiti rad ugostiteljskog objekta koji posluje unutar ustanove

22.10.2020.
9:23
VOYO logo

Bjelovarsko Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu protiv 62-godišnje žene koja je bila prijavljena za prenošenje i širenje bolesti. Kako prenosi Večernji list, sumnjičilo ju se da je kao ravnateljica jedne ustanove od 11. ožujka 2020. do 24. ožujka 2020., nakon odluke Ministarstva zdravstva o proglašenju epidemije koronavirusa, propustila zdravstvenim djelatnicima osigurati zaštitnu opremu.

Osim toga, na teret joj se stavljalo da je propustila i educirati djelatnike o uporabi zaštitne opreme, omogućiti im rad od kuće te onemogućiti rad ugostiteljskog objekta koji posluje unutar ustanove. Izvidima je utvrđeno da navedena ustanova u inkriminirano vrijeme nije bila izvor zaraze Covidom niti je itko od zaposlenika i korisnika bio zaražen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Večernjeg lista, utvrđeno je da nitko od korisnika u spomenutom razdoblju nije bio pod mjerom samoizolacije ili karantene. Ustanova je prekršajno sankcionirana zbog rada ugostiteljskog objekta.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru navelo je da počinjenje tog prekršaja nije u izravnoj korelaciji sa širenjem zaraze kod bilo koje konkretne osobe, korisnika ili zaposlenika navedene ustanove. Zbog svega spomenutog, proizlazi da ravnateljica ustanove nije napravila propuste koji bi doveli do konkretne i neposredne opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo