regrutacija Hrvata / Nije bitno jeste li kvalificirani ili ne: Irci nude 500 odmah dostupnih radnih mjesta

Image
Foto: Vijesti.hr

Osam poslodavaca iz Irske i tri iz Velike Britanije nude bruto plaću 2.000 eura

11.10.2018.
14:10
Vijesti.hr
VOYO logo

Poslodavci iz Irske stigli po još hrvatskih radnika. Od oko 500 kandidata za poslove u turizmu i ugostiteljstvu, agencija za zapošljavanje Action Recruitment u Splitu je održala sastanak s 370 Hrvata, prenosi Slobodna Dalmacija. 

U splitskom hotelu predstavljeno je osam poslodavaca iz Irske i tri iz Velike Britanije koji nude preko 500 odmah dostupnih radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je sličnosti između Hrvatske i Irske. Obje se zemlje nalaze uz more i imaju razvijen turizam, stoga je bilo logično ovdje potražiti kadrove koji su nam potrebni. Osim toga, Hrvati su poznati kao vrlo srdačni ljudi, što je u turizmu jako bitno", rekao je Noel Cafferkey, vlasnik agencije Action Recruitment.

Traže kvalificirane i nekvalificirane radnike koji su prvenstveno voljni napredovati te koji iznimno dobro poznaju engleski jezik jer se radi o poslovima u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Uz to, traže snalažljive kandidate koji će stalno učiti nove vještine i graditi karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaća ovisi o poziciji na kojoj se radnik nalazi, kao i njegovim kvalifikacijama, iskustvu, ambicijama i radnom elanu.

"Mogu reći da bi dobra plaća koja ostaje radniku bila oko 2.000 eura. Ako u prvih šest mjeseci poslodavci prepoznaju radnika kao marljivog i lojalnog, plaće nikad nisu problem. Što se tiče kadrova, naši klijenti trebaju sve: od sobarica, konobara i kuhara do menadžera", objašnjava Cafferkey i napominje da se u Irskoj govori o bruto, a ne o neto plaći kao kod nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan sajam poslova održan je u Zagrebu, a potkraj turističke sezone odlučili su tražiti potencijalne zaposlenike u Dalmaciji, kojoj je i ove godine nedostajalo radnika u turističkoj branši.

"Kad ovdje poslodavci pronađu kadar koji im je potreban, vrlo brzo dolazi do potpisivanja ugovora i odlaska u Irsku. Kandidata ima svih dobi, kvalifikacija, muškaraca i žena. Pronaći posao u Irskoj mogu i ljudi s pedeset i više godina, naravno, ako žele raditi i napredovati, ako se ne boje posla. Danas će neki obaviti i po dva, tri intervjua za posao. Inače, prosjek nam je da poslodavci s potencijalnim radnicima na susretima ovakve vrste, licem u lice, obave 264 intervjua dnevno", kazao je menadžer Action Recruitmenta Vinko Ninčević za Slobodnu Dalmaciju, i dodaje da kandidati za posao ne plaćaju uslugu posredovanja u zapošljavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo