'NI FRANJO TUĐMAN SE NIJE TAKO PONAŠAO': / Evo što o Kolindinom 'finalu' na pozornici HNK kažu istaknuti kazališni kritičari

Image
Foto: Telegram.hr

Uspješnu premijeru Labuđeg jezera u medijima je zasjenio postupak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je na kraju izvedbe izašla na pozornicu i dočekala pljesak zajedno s ansamblom.

18.3.2017.
22:07
Telegram.hr
VOYO logo

"Bio sam tamo i mislim i mora biti glavna priča fanstastična predstava i veliki uspjeh baletnog ansambla HNK-a. Ja se nadam da je predsjednica imala najbolje namjere ukazati čast plesačima, a ne istaknuti sebe, ali činjenica je da je na kraju završila s buketom cvijeća koji je pripadao redatelju, okružena ansamblom koji njoj plješće i okrenuta publici kao da se ona klanja", rekao je za RTL kolumnist i kritičar Večernjeg lista Branimir Pofuk.

U HNK se desio mali presedan. Predsjednica se nakon premijere baleta došla pokloniti s ansamblom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ni Tuđman se nije tako ponašao'

Image
Foto: Telegram.hr

Radi se o stvarno neviđenoj praksi, tvrde kritčari, a urednica Tetar.hr Nora Krstulović rekla je kako je predsjednica mogla čestitati iza spuštenog zastora ili u salonu.

"Kad je cijela ova zgrada bila u funkciji rođendanske proslave predsjednika Franje Tuđmana na kraju te proslave njemu nije palo na pamet da izađe na scenu, nego je pozdravio publiku naklonom iz lože. To je jedna od opcija koju visoki državni dužnosnik, ako baš zeli obznaniti publiku da je u gledalištu da je tamo. Oteti im aplauz na kraju izvedbe je kao na nekoj simboličkoj razini oteti im plaću", izjavila je Krstulović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je premijeru Labuđeg jezera, koje je po prvi put režirao Vladimir Malakhov, pratila iz predsjedničke lože u društvu intendantice HNK-a Dubravke Vrgoč. Niti HNK, niti Ured Predsjednice nisu imali nikakvih komentara.

No neslužbeno se i s Pantovčaka, kao i od jednog člana baletnog ansambla saznalo kako se predsjednica na kraju izvedbe nalazila iza zastora kako bi čestitala, da ali joj je netko iz HNK dao znak da iziđe na pozornicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo