NI POLICIJA NI SOCIJALNA SLUŽBA MU NE MOGU NIŠTA: / Agresivan, dezorijentiran i bolestan slobodno hoda ulicama i upada u trgovine

Image
Foto: Ilustracija: Shutterstock

Općina Pušće imaj problema s jednim beskućnikom koji je agresivan i dezorijentiran te tako slobodno hoda ulicama

4.4.2020.
16:43
Ilustracija: Shutterstock
VOYO logo

Dok se Hrvatska bori oštrim mjerama protiv širenja koronavirusa, mještani općine Pušće imaju problema s jednim dezorijentiranim i agresivnim beskućnikom koji slobodno hoda po ulici i ulazi u trgovine. Kako doznaje 24sata, socijalna služba i policija tvrde da ništa ne mogu.

"Zaprimili smo prijavu trgovine na Kumrovečkoj da im je ušao čovjek sav prljav, s izmetom po sebi, konfuzan je, govori nepovezano, agresivan je te ne želi izaći iz trgovine. Zamoljeni smo za pomoć jer ne mogu obavljati svoj posao niti se pridržavati obvezne socijalne distance vezano uz COVID-19", obratili su se iz općine Centru za socijalnu skrb Zaprešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TALIJANIMA JE LAGANO DOSTA KARANTENE, ALI VLASTI UPOZORAVAJU: /

'Suzdržite se, čeka nas dugačka bitka protiv koronavirusa'

Image
TALIJANIMA JE LAGANO DOSTA KARANTENE, ALI VLASTI UPOZORAVAJU: /

'Suzdržite se, čeka nas dugačka bitka protiv koronavirusa'

Spava po štalama

Policija u Zaprešiću je rekla da će izaći na teren i ukloniti ga iz trgovine, no da treba nazvati Centar za socijalnu skrb Zaprešić čiji je muškarac korisnik te da se oni moraju pobrinuti za njegovo zbrinjavanje. U mailu iz općine stoji još napomena da je muškarac beskućnik, bolestan, nema sredstava za život, kao ni smještaj, tako da "prespava po štalama".

"Da li to znači da je isti prepušten na milost i nemilost, ugrožavajući sve oko sebe svojim prisustvom i ponašanjem, ugrožen mu je i život vidimo kakve su trenutno noćne temperature, tko će biti kriv ako se smrzne", upitali su se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problematično ponšanje

Policija je izašla na teren te je muškarca zatekla na drugoj lokaciji. Kako neslužbeno doznaje 24sata, muškarcu su više puta pokušali pomoći na razne načine, a bio je i kod udomitelja gdje se ponašao agresivno. Jedno vrijeme proveo je u psihijatrijskoj ustanovi, no tamo ga nisu mogli zadržati jer je, prema mišljenju liječnika, sposoban samostalno funkcionirati te ga se ne može zadržati na bolničkom liječenju bez njegova pristanka.

Pokušali su mu naći drugu udomiteljsku obitelj, no pobjegao je te odbija drugi smještaj. Muškarcu nije oduzeta poslovna sposobnost, tako da ga ne mogu prisilno negdje smjestiti, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo