OPET NEVRIJEME / Jednu smo oluju ispratili, ali već nam je došla nova: Grmljavinsko nevrijeme stiglo u sjeverozapadnu Hrvatsku

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod upozorio je na dolazak olujnog nevremena upalivši meteoalarm za šest regija

1.8.2023.
20:31
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Za zagrebačku i karlovačku regiju u utorak je na snazi narančasto upozorenje, objavio je Državni hidrometeorološki zavod, ističući da su do ponoći mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vjetrom.

U upozorenju se navodi kako su ponajprije uz granicu sa Slovenijom moguće bujične poplave. Očekuje se pojačani vjetar, čiji će najjači udari biti više od 65 kilometara na sat. Moguće su obilnije oborine. Vjerojatnost grmljavine veća je od 70 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja", odaju iz DHMZ-a.

Upozoravaju da su moguća oštećenja na imovini te na drveću, olujni udari vjetra i tuča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U večernjim satima nam je sa zapada i došlo jako pogoršanje vremena.

Image
Foto: DHMZ

'Počelo je naglo, nije bilo uopće oblačno'

Oko 19 sati olujno nevrijeme zahvatilo je okolicu Bjelovara. Kako pišu 24 sata, trajalo je oko pola sata uz snažne udare vjetra i kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogođena je općina Berek kod Bjelovara. Mještani kažu da ništa nije dalo naslutiti naglo pogoršanje vremena praćeno jakim udarima vjetra.

''Trajalo je pola sata. Abnormalni naleti vjetra i leda na trenutke, naselje je čak bilo ostalo bez struje. Počelo je naglo, nije bilo uopće oblačno. Nismo ni gledali prognozu tako da smo se iznenadili kada smo vidjeli što nas je dočekalo. Sva sreća da smo bili u kućama', rekao je jedan mještanin za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo