Potop Dalmacije: Šahtovi letjeli u zrak, oštećeni auti, plimni val pogodio otoke

Jaka kiša s tučom pogodila je predvečer Dalmaciju, a nagore je prošlo šire područje Segeta i Trogira, dok je neke dalmatinske otoke ''potopio'' plimni val.

26.6.2014.
7:39
VOYO logo

Najgore je prošao Seget gdje je u samo sat vremena poplavljeno nekoliko kuća. Tuču i kišu koja je padala bez prestanka nešto više od sat vremena nije mogla ''progutati'' ni gradska kanalizacija zbog čega je neko vrijeme pod vodom bio trogirski autobusni kolodvor i Hotel Medena. U pomoć su pristigli vatrogasci kako bi ispumpali vodu.

Štete na autima

Velika kiša u Trogiru je podigla razina mora, no nitko od stanovnika nije bio ugrožen. Na terenu se doznaje kako je tuča ondje napravila znatnije štete na osobnim automobilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme je izazvalo i odron zemlje na staroj Kliškoj cesti, a kiša je u Splitu poplavila kafić u staroj gradskoj jezgri. Vatrogasci su u gradu pod Marjanom imali pune ruke posla sa šahtovima koje je veliko nadiranje vode izbacivalo u zrak.

Jaka kiša je gotovo u isto vrijeme pogodila Omiš, Solin, Sinj, Žrnovnicu i Stobreč, ali osim dobro natopljenih ulica nije izazvala ozbiljnije probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korčulu i Hvar pogodio plimni val

Današnje vremenske neprilike su na krajnjem jugu Hrvatske izazvale i tri plimna vala: u Vela Luci, na otoku Hvaru i kod Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo