izdano upozorenje / Nevrijeme poharalo Dubrovnik: Snažan pljusak probudio Dubrovčane, odroni po cijeloj magistrali

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Za područje Dubrovačko-neretvanske županije izdano je srednje, žuto upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine

26.8.2018.
12:12
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Grmljavinsko nevrijeme jutros je probudilo Dubrovčane, a kiša je padala i tijekom noći. Posljedice su vidljive na dubrovačkim prometnicama. Predsjednik udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik Denis Pavela upozorio je na veliki broj odrona na cestama, piše Dubrovački dnevnik.

"Svi koji se krećete državnom cestom u smjeru Splita budite oprezni u prometu poradi velikog broja odrona. Posebice se to odnosi na područje od Brsečina do Ratca gdje je poradi loših vremenskih uvjeta došlo do velikih odrona kamenja na cijeloj sjevernoj prometnoj traci koje će se trebati ukloniti strojno," objavio je Pavela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook stranici Radarska kontrola Dubrovnik i okolica objavljen je videozapis s Ulice Iva Vojnovića gdje je dio ulice poplutao. 

Za područje Dubrovačko-neretvanske županije izdano je srednje, žuto upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine te je naglašeno kako se očekuju teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika. Upozorenje je upućeno i pomorcima, piše Dubrovački dnevnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu," objavljeno je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike