NJEMU NIŠTA NE SMETA / Nevjerojatni prizori na jugu Hrvatske: Bura puhala i do 150 km/h, a jedan čovjek se vozio na mopedu

Image
Foto: Screenshot

Ovako snažni udari bure dižu kamenje i pijesak, a održavanje ravnoteže na ovakvom vjetru nije nimalo jednostavno

4.4.2023.
10:58
Screenshot
VOYO logo

DHMZ je izdao crveno upozorenje za cijelu obalu i zaleđe. Narančasto upozorenje izdano je za gospićku regiju i zapadnu obalu Istre. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima pa je na snazi niz zabrana i ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila, a u prekidu su i brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, upozoravaju u utorak iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Crometeo lovci na oluje iz Splita posjetili su sinoć poznatu vjetrovitu lokaciju kada bura udara i nosi sve pred sobom, piše Dalmacija Danas. Ručnim anemometrom su izmjerili udare do blizu 150 km/h. Ovako snažni udari bure dižu kamenje i pijesak, a održavanje ravnoteže na ovakvom vjetru nije nimalo jednostavno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura je i jutros stvarala velike probleme pa su na snazi ograničenja u prometu. Ne voze i brojne brodske i katamaranske linije. No, to nije spriječilo jednog hrabrog čovjeka koji se na mopedu uputio od Kaštela prema Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji su se zatekli na cesti su ga u čudu gledali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo