NEVJEROJATAN SLUČAJ UHLJEBLJIVANJA: / Ovaj čovjek vodi pravnu službu i financije u kontroli leta, iako nije niti pravnik niti ekonomist

Image
Foto: prtsc HRT

Nino Karamatić je sredinom 2012. postavljen na čelo Kontrole leta, i to bez javnog natječaja. Na kraju je smijenjen...

20.1.2018.
18:22
prtsc HRT
VOYO logo

Dok se u Hrvatskoj kontroli zračnog prometa (HKZP) vodi bitka za čelno mjesto te moćne tvrtke, otkrivamo kako već gotovo tri mjeseca financije i pravne poslove u HKZP-u vodi Nino Karamatić koji je po struci - magistar zračnog prometa.

Čovjeka s prometnim fakultetom za upravljanje financijama, ljudskim resursima i pravnim poslovima postavio je aktualni direktor Vlado Bagarić, koji je na čelo HKZP-a došao lani krajem rujna. Njega je Nadzornom odboru HKZP-a predložila Vlada RH, na rok od šest mjeseci i uz uvjet da u tom periodu bude proveden javni natječaj za novog direktora. Taj natječaj sada je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor pobijedio na natječaju koji – nije ni raspisan!

Image

Direktor pobijedio na natječaju koji - nije ni raspisan!

Image

Direktor pobijedio na natječaju koji - nije ni raspisan!

I Karamatić je svojevremeno bio na čelu HKZP-a. Postavio ga je sredinom 2012. godine tadašnji ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. Njegovo postavljenje provedeno je bez javnog natječaja što je predstavljalo izravno kršenje Statuta HKZP-a. Na kraju je i smijenjen jer je utvrđeno kako nije imao dovoljno godina rukovodećeg iskustva, što je također bio jedan od uvjeta za čelnu funkciju u kontroli leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Odluka do nove odluke

Sada je pak gospodin Karamatić postavljen na radno mjesto direktora sektora ljudskih potencijala, pravnih i financijskih poslova. Kako nam je objašnjeno iz HKZP-a ne radi se o imenovanju, već je rješenjem dobio nalog za obavljanje poslova radnog mjesta direktora sektora ljudskih potencijala, pravnih i financijskih poslova.

"Nino Karamatić neće više obavljati ove poslove nakon što prestane potreba za obavljanjem poslova tog radnog mjesta", dodaju iz HKZP-a precizirajući kako će se to dogoditi nakon što HKZP provede postupak popune, drugim riječima natječaj za direktora sektora ljudskih potencijala, pravnih i financijskih poslova, ili nakon što direktor tvrtke napiše rješenje nekom drugom zaposleniku upravo za to radno mjesto. Međutim, kako nam je potvrđeno, ništa od toga se još nije dogodilo, pa je Karamatić kao magistar zračnog prometa i dalje šef financija i kadrova u kontroli leta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove poslove, u tvrtki koja ima više od 700 zaposlenih, Karamatić obavlja iako ima sklopljen ugovor o radu i za mjesto savjetnika strategijskog plana i razvoja.

Image
OTKRIVEN NERED U HRVATSKOJ KONTROLI LETA: /

Sud utvrdio da je dio kontrolora zračnog prometa nezakonito zaposlen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo