IMA IH K'O U PRIČI: / Kako je četvero članova obitelji Jurčić, ali i brat poznate sportašice našao posao u Bandićevoj administraciji

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Nakon Nevistića, više članova još jedne obitelji sumnjivo je zaposleno u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

12.1.2017.
20:42
PIXSELL, Luka Stanzl
VOYO logo

Nakon što je u javnosti objavljeno kako na proračunu Grada Zagreba živi čak devet Nevistića, članova obitelji gradskog pročelnika Zorana Nevistića, RTL donosi priču o novim sumnjivim zapošljavanjima. Tako je u gradskom uredu zaposleno čak četvero članova obitelji Juričić. Riječ je o Ivanu Juričiću, Bandićevom vozaču te o njegovom ocu Željku, majci Kristini koja radi kao stručna suradnica u Odjelu za obrazovanje, te Ivanovoj sestri Željki koja radi u Gradskom uredu za strategijsko planiranje.

Image
MEGAUHLJEBLJ /

IVANJE? I osma članica obitelji Nevistić na vodećem mjesto u gradskoj ustanovi - bez natječaja!

Image
MEGAUHLJEBLJ /

IVANJE? I osma članica obitelji Nevistić na vodećem mjesto u gradskoj ustanovi - bez natječaja!

O sumnjivom zapošljavanju pitanje su postavili i samom gradonačelniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim vas provjerite to u stručnoj službi gradonačelnika. Dobit ćete odgovor. Molim vas, molim vas, ja vas molim, ja vas molim, postavite pitanje i dobit ćete odgovor", odgovorio je on, a iz Ureda su poslije i potvrdili da svi članovi obitelji Juričić rade u Gradu.

Iako se još čeka službena potvrda, doznaje se i kako je u uredu gradonačelnika zaposlen Marko Salopek, sin zamjenice pročelnika gradskog ureda za financije, Vjere Salopek. U gradskom uredu za prostorno uređenje pak radi brat sportašice i bivše saborske zastupnice Sandre Perković - koja je i članica Bandićeve Stranke rada i solidarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković tvrdi kako je njen brat u Gradu počeo raditi na temelju programa stručnog osposobljavanja. Kako je bio dobar radnik, na ugovor o djelu je radio još godinu dana, a potom se javio na natječaj Grada Zagreba za radno mjesto Višeg stručnog suradnika za građenje elektrostrojarskih instalacija.

"Od ukupno pet kandidata, samo dva kandidata, od kojih je jedan bio moj brat, imali su sve potrebne kvalifikacije, kao i traženu dokumentaciju, odnosno jedini su zadovoljili sve kriterije natječaja. Testiranje, koje je obuhvaćalo teorijski dio, uspješno je položio. Nakon razgovora s komisijom te tri mjeseca probnog roka, dobio je rješenje o stalnom zaposlenju", pojasnila je Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo